Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΒΣΣ 21/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΒΣΣ    21/9/2016

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΣΟ πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

1. Ενημέρωση των μελών του ΠΣΟ για τις εξελίξεις της α' συνεδρίασης της επιτροπής  των νομικών συμβούλων  του υπουργείου Εσωτερικών,  ΚΕΔΕ και του ΠΣΟ σχετικά με την επεξεργασία και εξεύρεση μόνιμης λύσης του εργασιακού μας θέματος. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεδριάσεων της επιτροπής θα γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων ΒΣΣ όπου θα γίνει πλήρη ενημέρωση στους εργαζόμενους  και θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις.

2. Έγινε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου εργασίας όπου μετά από παρέμβαση του ΠΣΟ  η παράταση του ΒΣΣ   και των συμβάσεων των εργαζομένων  για το έτος 2017 θα είναι ετήσια και όχι εννέα μήνες . Η παράταση θα είναι με τους ίδιους οικονομικούς πόρους όπως ήταν έως σήμερα και διαχειριστική αρχή η ΕΕΤΑΑ.

3. Σχετικά με την καθυστέρηση της χρηματοδότησης των εργαζομένων μετά από έντονες  διαμαρτυρίες και πιέσεις για άλλη μια φορά του  ΠΣΟ , μας διαβεβαίωσαν κατά την παρουσία μας εκεί , ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν αναρτηθεί οι πίνακες με όλους τους φορείς όπως και έγινε τελικά. Η χρηματοδότηση αυτή αφορά τη β' δόση του ΑΚΑΓΕ (12.000.000).
 Όσον αφορά το κλείσιμο παλαιοτέρων δαπανών  ετών 2013-2014, σχετικά με την καταβολή του ποσού,  θα διασφαλιστεί με άρθρο που θα περιλαμβάνεται στην τροπολογία της παράτασης, και το ποσό αυτό θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους 2016.

Τέλος , με βάση τον κανονισμό του ΠΣΟ ορίστηκε η νέα διμελής επιτροπή  του ΠΣΟ και ορίστηκε η επόμενη τακτική συνεδρίαση το μήνα Νοέμβριο.


Tα Σωματεία του ΠΣΟ : Αττικής, Λευκάδος, Διαπεριφερειακός Σύλλογος Πελ/νήσου και Δυτικής Ελλάδος, Κρήτης, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Λέσβου, Σάμου, Φθιώτιδος - Φωκίδας- Ευρυτανίας  και Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου