Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γ.Πατούλης: «Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» επιτελεί κοινωνικό έργο. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει νομοθετικά τις θέσεις εργασίας τους»

Την πεποίθηση πως είναι απολύτως απαραίτητη και επιτακτική η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, όπου παρέστησαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκαν προς την ΚΕΔΕ τα αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα, με αιχμή την καθυστέρηση των δεδουλευμένων αλλά και τους τρόπους διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ειδικότερα ανακοίνωσε πως θα συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων στο πρόγραμμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και ακολούθως την κατάθεση στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, προτάσεων που θα έχουν στόχο  την εξασφάλιση της σταθερής ροής χρηματοδότησης του προγράμματος αλλά και τη διασφάλιση  των θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθεί λύση, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν να είναι στον «αέρα» οι εργαζόμενοι που με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειες τους, στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει έμπρακτα τη βούληση της για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να μετατοπίζει τις ευθύνες της στους Δήμους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου