Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΊΣΤΙΚΟΥ 15/4/2016


15/4/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΊΣΤΙΚΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πανελλήνιου Συντονιστικού Βοήθεια στο Σπίτι μέσα στο προγραμματισμένο διήμερο δράσεων 14 και 15 Απριλίου. Την πρώτη μέρα συνεδρίασης κατατέθηκαν προτάσεις των Σωματείων προς συζήτηση και αξιολόγηση για την περαιτέρω δράση των Σωματείων σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον καθώς και τη λειτουργία του ΒΣΣ.
 Παράλληλα έγιναν επικοινωνίες με το Υπουργείο εργασίας και την ΕΕΤΑΑ όπου ασκήθηκε πίεση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το συντομότερο δυνατό.  Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, έγινε συνάντηση του πανελλήνιου Συντονιστικού ΒΣΣ με τονΥπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.
 Στη συνάντηση αυτή ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση για το Βοήθεια στο Σπίτι είναι διασφαλισμένη μέχρι το 2018 χωρίς όμως στην παρούσα φάση  να δεσμευτεί για το μέλλον των εργαζομένων.
 Από πλευράς της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, καμιά αλλαγή δεν έχει υπάρξει σε σχέση με την τελευταία συνάντηση όπου έγινε λόγος για νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ και προκήρυξη των θέσεων εργασίας.
Τη δεύτερη μέρα έγιναν οι προγραμματισμένες συναντήσεις στη Βουλή με Βουλευτές όλων των κομμάτων για ενημέρωση και παράδοση ψηφίσματος. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Συνάδελφοι, αξιολογώντας την όλη κατάσταση θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, γιατί απ' ότι φαίνεται "κάποιοι" σχεδιάζουν  για εμάς χωρίς εμάς !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου