Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 18-11-2015

 Στο Yπουργείο Eργασίας Kοινωνικής Aσφάλισης και Kοινωνικής Aλληλεγγύης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου με το πανελλήνιο συντονιστικό των εργαζομένων και εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ, κατά την οποία έγινε ενημέρωση και διαλογική συζήτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μ. Συντυχάκης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, ενημέρωσε ότι από τις 14/10/15 έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τον ορισμό ΟΔΕ, Επιτροπής Σύμβασης και συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και δήλωσε τα εξής:

1. Το πρόγραμμα με τη μορφή που ισχύει έως σήμερα και με τους ίδιους εργαζόμενους, θα παραταθεί για ένα έτος από 01/01/2016 έως και 31/12/2016, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 60 εκ. ευρώ η οποία θα κατανεμηθεί στους φορείς που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα ΑΚΑΓΕ, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και ΙΚΑ – ΤΕΑΜ. 

2. Αναφορικά με την τρέχουσα σύμβαση, έχουν ήδη καταβληθεί τρεις δόσεις κατ’ εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της τέταρτης δόσης από τους φορείς που χρηματοδοτούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προκειμένου να κλείσει το πρόγραμμα μέχρι και το τέλος του έτους απαιτείται το ποσό των 5,1 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στους φορείς που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα αναλογικά.

3. Άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του προγράμματος για το 2016 και τη χρηματοδότησή του.

4. Άμεσα επίσης θα ξεκινήσει η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου Πανελλαδικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων. Το δίκτυο αυτό θα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (55 εκ. έως και το 2019) και από το ΕΣΠΑ. Στην επεξεργασία του δικτύου αυτού καλούνται να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Σε συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και σε διάλογο με τους εργαζομένους θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διασφάλιση των ήδη εργαζομένων στις υφιστάμενες δομές καθώς και η διαδικασία προσλήψεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να καλυφθούν οι τυχόν επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου