Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Νέα διαμαρτυρία από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Νέα διαμαρτυρία από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ 
(20/06/2015 17:30)
Τα δεδουλευμένα τους που δεν έχουν πάρει για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2014, καθώς και για τους έξι μήνες του 2015, διεκδικούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, που προχθές κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.
Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος εδώ και οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν καταφέρει να πάρουν έστω και μέρος των χρημάτων τους από το αρμόδιο υπουργείο.
Μάλιστα, το θέμα «έθιξαν» εκτός ημερήσιας διάταξης, επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιάννης Αργυρόπουλος, Χρήστος Αθανάσουλας και Χρήστος Γιάνναρος, που τόνισαν πως θα πρέπει τουλάχιστον για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2014, ο δήμος του Πύργου να βρει άμεσα λύση ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος.
Οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι, εξέφρασαν την αδικία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος ενώ σημείωσαν ο καθένας με τον τρόπο του, πως ο δήμος του Πύργου, μπορεί να βρει τις 50 χιλ. ευρώ που χρειάζονται για την πληρωμή τους, ακόμα κι αν περικοπούν άλλες δαπάνες. Όσο για το υπόλοιπο ποσό (Ιανουάριος 2015 έως σήμερα) ζητήθηκε να υπάρξει άμεσα επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες πληρωμής.
«Να καταβάλει τα χρήματα ο δήμος»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που βρέθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, οι ίδιοι, έχουν την προφορική διαβεβαίωση στελεχών της ΕΕΤΑΑ πως ο δήμος του από ίδιους πόρους να καταβάλλει τις μισθοδοτικές δαπάνες και απολογιστικά να εισπράξει την επιχορήγηση, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Σκαρτσιάρη, που τόνισε πως ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το ποσό αυτό και ότι ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει μια τέτοια δαπάνη, μόνο με προφορική εντολή της Εταιρείας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ανέφερε πως έχει έλθει ήδη σε επικοινωνία με στελέχη της ΕΕΤΑΑ για το ζήτημα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την πληρωμή τους για το 2015, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο πληρωμής για τους δύο μήνες του 2014, ενώ σημείωσε πως μπορεί να διαθέσει το ειδικό όχημα του δήμου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μεταβούν στην Αθήνα ώστε να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ.
πηγή:patris news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου