Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Απαράδεκτη η επίθεση στα Σωματεία των εργαζομένων στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», στα ΚΗΦΗ και τα ΚΔΑΠ, από την πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων                                                                                                                                                                  

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ./πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), στα Σωματεία των εργαζομένων στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», στα ΚΗΦΗ και τα ΚΔΑΠ.
Οι ηγεσίες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων βάζουν Σωματεία που έχουν την πλειοψηφία να βγάζουν «καρμπόν» ανακοινώσεις και να καταγγέλλουν τους εκπροσώπους των Σωματείων αυτών των Κοινωνικών Δομών γιατί τόλμησαν να ζητήσουν να μιλήσουν στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.!!
Τους φορτώνουν ακόμα και την «μη ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου»!!!
Έλεος, «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»…
Κάνανε ότι πέρναγε από το χέρι τους για να μην γίνει Συνέδριο, με τραμπουκισμούς, βία, νοθεία, αποκλεισμούς και αντικαταστατικές ενέργειες και τώρα λοιδορούν τους εκπροσώπους των Σωματείων αυτών, γιατί ζήτησαν να απευθυνθούν στους αντιπροσώπους του Συνεδρίου, όπως άλλωστε είχαν το δικαίωμα.
Θεωρούν αυτονόητο να δίνουν το λόγο σε εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ (τους είχαν καλέσει), όχι όμως στους εκπροσώπους εργαζομένων. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Η πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θεωρεί τους συμβασιούχους, ακόμα και  αυτούς που δουλεύουν κοντά 2 δεκαετίες εργαζόμενους β’ κατηγορίας και τους στερεί το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» ακόμα και στα περισσότερα πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της.
Αυτό θέλουν να συγκαλύψουν για αυτό σηκώνουν κουρνιαχτό…
Δεν μπορεί όμως με κανένα τρόπο να κρυφτεί η ανάγκη για καταστατική τροποποίηση, που να δίνει ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, η ανάγκη να δυναμώσει η ενιαία πάλη ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Αυτόν τον αγώνα εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», στα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ και με όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.
                                                                                                       14-5-2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου