Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 19/3/2015


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΟ ΟΡΓΑΝΟ                                                           19/3/2015                                                          
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, επειδή τα γεγονότα σε σχέση με όσα προέκυψαν στις συναντήσεις των Σωματείων με Υπουργούς ήταν αποκαλυπτικά και «έτρεξαν» γρήγορα,  αναγκάζοντας το Πανελλήνιο Συντονιστικό να αναλάβει άμεσες δράσεις με πρώτη το προηγούμενο  δελτίο τύπου καταγγελίας, σας ενημερώνουμε ότι:
1.      Στη συνάντηση που έγινε με την ΕΕΤΑΑ έγινε μια ενημέρωση σε σχέση με την ροή χρηματοδότησης και άλλα επιμέρους θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία μας. Η ΕΕΤΑΑ μας έδωσε εικόνα για την χρηματοδότηση και σε ποιο σημείο βρίσκεται ώστε στη συνάντησή μας με τους Υπουργούς να θέσουμε τα θέματα όπως και  έγινε.
2.      Πράγματι, σε σχέση με αυτό, στη συνάντησή μας με την κ. Φωτίου και τον κ. Στρατούλη, οι Υπουργοί ανταποκρίθηκαν άμεσα ξεμπλοκάροντας τη ροή χρηματοδότησης που είχε προκύψει λόγω των εκλογών και των αρμοδιοτήτων.

3.      Την Πέμπτη, 12/3/2015 έγινε η συνάντηση του πανελλήνιου Συντονιστικού όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που προέκυψαν  σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση με την Υπουργό  Εργασίας (την ιδία ημέρα 17:30).
Στην πορεία τέθηκε το ζήτημα συμμετοχής εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού  στην ΟΔΕ (Ομάδα Δικοίκησης Έργου) στο Υπουργείο Εργασίας όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν.4312 αρ.φύλ 260 12/12/2014, η οποία ομάδα θα αποτελείται από 9 τουλάχιστον μέλη εκπρόσωποι του υπουργείου εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της ΕΕΤΑΑ και εκπρόσωποι εργαζομένων.
 Ακολούθησε  μυστική ψηφοφορία όπου είχαμε τα εξής:

Υποψηφιότητες:

Αθανασίου Γιάννης (Σωματείου Λευκάδος)
Γεωργέλης Στράτος (Σωματείου Λεσβου)
Κολιζέρα Σοφία (Σωματείου ν. Αττικής )
Μαντέλου Αγγελική (Διαπερ/κου Συλλόγου Δ.Ελλάδας και Πελ/νήσου)
Πανούση Αναστασία (Σωματείου Κρήτης)
Παπαϊωάνου Λουκία (Σωματείο Βοιωτίας)

Κατόπιν ψηφοφορίας εκλέχθηκαν κατά πλειοψηφία οι τρείς (3) συνάδελφοι που θα εκπροσωπήσουν το ΒΣΣ στην Ομάδα Διοίκησης Έργου, Μονάδα Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»   του Υπ. Εργασίας με σκοπό την συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των θεμάτων που απασχολούν το ΒΣΣ.

Οι εκλεγέντες είναι:

Α. Γεωργέλης Στράτος (Σωματείου Λέσβου)
Β. Κολιζέρα Σοφία (Σωματείου Αττικής)
Γ. Αθανασίου Ιωάννης (Σωματείου Λευκάδας)

 Οι υπόλοιποι τρείς (3) αποφασίστηκε να είναι αναπληρωματικοί και  είναι :

Α. Μαντέλου Αγγελική (Σωματείου Διαπεριφερειακού Δ. Ελλάδας και Πελοποννήσου)
Β. Παπαϊωάννου Λουκία (Σωματείου Βοιωτίας)
Γ. Πανούση Αναστασία (Σωματείου Κρήτης)

Συνάδελφοι, τα Σωματεία μετά και τις εξελίξεις που άφησαν ανοιχτό το θέμα της διασφάλισης των εργαζομένων μετά το 2015, θα ενημερώσουν με Γενικές Συνελεύσεις και θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στη τύχη. Τα Σωματεία μέσω του  Συντονιστικού τους οργάνου  θα αναλάβουν δράσεις  στο επόμενο διάστημα για τις οποίες θα  ενημερωθείτε. 


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου