Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Διαδημοτικό Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων

Ξεκινάει Διαδημοτικό Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων

 
omadaastegonΗ διαδημοτική συνεργασία τεσσάρων δήμων της Αττικής έχει ως στόχο την παροχή στέγης σε συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας Το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων, ενεργοποιείται με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας και είναι ύψους 301.700 ευρώ.
Οι δήμοι που συνεργάζονται είναι: της Νέας Ιωνίας ως δικαιούχος και οι Δήμοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Νέου Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου ως εταίροι.
Το πρόγραμμα διεκδικήθηκε από κοινού το Σεπτέμβρη του 2014 και αναμένεται να ωφελήσει συνολικά 35 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω δήμων, είτε ως άστεγοι ή ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Αναλυτικότερα αποδέκτες του προγράμματος θα είναι 14 κάτοικοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, 10 κάτοικοι του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, 7 του Νέου Ηρακλείου Αττικής και 4 κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου.
Το πρόγραμμα πρόκειται να επιδοτήσει στεγαστικές δαπάνες και δαπάνες για καθημερινές ανάγκες για τους ωφελούμενους επιδότησης στέγασης, ενώ από αυτούς ορισμένοι αναμένεται να ενταχθούν και στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσετε με  την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στην οδό Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων στη Νέα Χαλκηδόνα, στον 3ο όροφο (τηλ.210 25232047 εσ.306).
πηγή: localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου