Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ



Την Παρασκευή 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη Δ.Σ , Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο.

Για το Δ.Σ έλαβαν και εκλέγονται μετά τη σύσταση σε σώμα:
Κέλλυ Φράγκου ( πρόεδρος ) 38 ψήφοι
Φωτεινή Σπανού ( γραμματέας ) 38 ψήφοι
Χρυσοβαλάντης Βάχος ( ταμείας ) 26 ψήφοι
Δώρα Λύτρα ( μέλος ) 24 ψήφοι
Μαρία Πετρογιάννη ( μέλος ) 23 ψήφοι
Αναπληρωματικά μέλη:
Αργυρούλα Αγγέλου  16 ψήφοι
Μαρία Κουντούρη 14 ψήφοι

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:
Λάμπρος Τσάκος 39 ψήφοι
Βασιλική Λάμπρου 30 ψήφοι
Παγώνα Τσαλίδου 26 ψήφοι

Για το Εργατικό  Κέντρο εκλέγονται:
Φωτεινή Σπανού 32 ψήφοι
Αναπληρωματική:
Μαρία Κουντούρη 26 ψήφοι



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κέλλυ Φράγκου                                                             Φωτεινή Σπανού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΒΣΣ

  Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα                        των  εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.           
   Να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων 
  στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
       

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ  
                                                             
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που  απεργούν στις 3 και 4 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά περνάει μέσα σκληρούς, συνεχείς και μαζικούς αγώνες. Περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους, που εμπορευματοποιούν το χώρο της υγείας και της πρόνοιας, που χτυπούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες των δημόσιων δομών,  ενώ χρηματοδοτούν αντίστοιχα ιδιωτικά προγράμματα  (ΜΚΟ, Γραμμή Ζωής κλπ). 
Προωθούν την αντικατάσταση δημόσιων κοινωνικών δομών με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και την αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων για τη χρηματοδότησή τους. 
Προσπαθούν να μπαλώσουν με περιορισμένα προγράμματα και με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας τις μεγάλες ανάγκες κοινωνικής στήριξης, που υπάρχουν.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο κάλπικες ήταν οι υποσχέσεις στήριξης των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, από Δημάρχους και ΚΕΔΕ, αφού όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για τη δημιουργία μόνιμων κοινωνικών δομών για τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται, αλλά συνεισέφεραν στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και σε προγραμματικές συμβάσεις με ιδιωτικούς φορείς.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι” να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργία 3 και 4 Απρίλη και στην συγκέντρωση στη Βουλή, στις 10.00 π.μ.
Καλεί τα σωματεία στους Δήμους, όλους τους εργαζόμενους σε οργανωμένο αγώνα με το ταξικό κίνημα, για να μπει φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό και να απαιτήσουν :
  • Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.             
  • Να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.                                                        

                                                                                                                                   31-3-14

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΟΕ ΟΤΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


                                                                          Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014

                                     ΠΟΕ ΟΤΑ                        Αριθμ. Πρωτ.: 314
                                                                               



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.
Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Bουλή (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα).
Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
1.       Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
2.       Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
3.       Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.
4.       Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ           


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          26/3/2014      

-Για άλλη μια φορά …οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο σπίτι απλήρωτοι για μήνες! Για άλλη μια φορά …βάλλονται οι προνομιακές δομές των δήμων με τη συγκατάθεση μάλιστα της Κ.Ε.Δ.Ε με σκοπό την υπονόμευση και την διάλυση του κοινωνικού κράτους, μέσω του καινούργιου μοντέλου των ΚΟΙΝΣΕΠ!!

Και εμείς απαντούμε: Φτάνει πια η κοροϊδία!!!
Στις 3 και 4 Απριλίου 2014 απεργούμε. Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 3-4-2014. Ξεκινώντας από την βουλή και ώρα 10:00 π.μ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών (5 κ΄άνω). 

2. ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ

3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

4. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για όλους τους πολίτες 

5. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Written By Noula on Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 | 3:51 μ.μ.


Αλλάζει ριζικά το τοπίο στον τρόπο λειτουργίας των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εισάγεται νέο μοντέλο για τη χρηματοδότηση των φορέων που υλοποιούν δράσεις κοινωνικής πρόνοιας. Στο εξής θα χρηματοδοτούνται οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν οι φορείς και όχι οι ίδιοι οι φορείς, ενώ καθιερώνεται η δημόσια λογοδοσία των φορέων αυτών και ακόμη, κάθε χρόνο όλοι οι φορείς οφείλουν να αναρτούν τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των δράσεών τους.

Παράλληλα, καθιερώνεται η «Κοινωνική Επιταγή», ως μέσον παροχής υπηρεσιών ή αγαθών: Με τον τρόπο αυτόν ο πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών, θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον φορέα με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα με τις ανάγκες του. Αντίστοιχα δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να βελτιώνουν διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ώστε να επιλέγονται από τους πολίτες.

Με το σχέδιο νόμου εισάγονται επίσης νέοι θεσμοί και διαδικασίες, όπως το «πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης», οι «κοινωνικές συμπράξεις», ο «χάρτης ποιότητας» των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το «Παρατηρητήριο λειτουργίας και αξιολόγησης των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης».

Κεντρικό ρόλο στον συντονισμό της άσκησης των προνοιακών πολιτικών, θα έχει το «Παρατηρητήριο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης», στο οποίο θα μετέχουν ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πανεπιστημιακοί.

Αναλαμβάνει την κύρια ευθύνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών, τόσο σε επίπεδο οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού, της διαφάνειας και αποδοτικότητας. Το «πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης» θα περιλαμβάνει το σύνολο των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, είτε πρόκειται για δημόσιους φορείς, είτε για πιστοποιημένους φορείς παροχής υπηρεσιών, όπως είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 1
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» 


ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», τιμά την επανάσταση του 1821. Είμαστε εκπαιδευτικοί και διδάσκουμε ιστορία. Θέλουμε λοιπόν να θέσουμε μερικά ζητήματα που χάνονται συχνά μέσα στις τυπικότητες και τις επετειακές ιαχές. Θέματα με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο : 1. Ο «ρεαλισμός» ποτέ δε «γράφει» ιστορία. Ποτέ δεν αλλάζει την κατάσταση. Ο Ρήγας Φεραίος που ονειρεύτηκε την επανάσταση κι ο Παπαφλέσσας που την «εκβίασε», δεν είχαν «ίχνος» ρεαλισμού. Είχαν όμως δίκιο κι απόλυτη εμπιστοσύνη στο λαό. Kι η ιστορία δε «θυμάται» ποτέ τους «ρεαλιστές». Το ίδιοι κι οι λαοί. Αλλά «θυμάται» και τιμά τους «τρελούς». Δηλαδή τους επαναστάτες.
2. Η ιστορία δε γράφεται με «διαπραγματεύσεις» και «διαλόγους». Η ιστορία όλων των λαών του κόσμου και πάνω απ΄ όλα των Ελλήνων, αυτό δείχνει. Ο Κολοκοτρώνης δεν πήγε σε «διάλογο» στα Δερβενάκια. Κι ο Διάκος δεν πήγε για «διαπραγματεύσεις» στην Αλαμάνα.
3. Η ιστορία δε γράφεται μέσα στα πλαίσια της όποιας «νομιμότητας» της εκάστοτε εξουσίας. Τότε «νόμος» ήταν ότι έλεγε ο Σουλτάνος κι ο Μέτερνιχ. Όλοι οι αγωνιστές του 1821 ήταν λοιπόν τότε ... «παράνομοι».
Ποτέ η ιστορία δεν προχώρησε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας της παλιάς τάξης, αλλά προχώρησε «σκίζοντας» τους νόμους και τις συμφωνίες των μεγάλων και των ισχυρών και βάζοντας «νέο δίκαιο», σύμφωνο με τα συμφέροντα των ανθρώπων, με τις ανάγκες της κοινωνίας και με τα βήματα της ιστορίας. Κι αυτή η αέναη διαδικασία δε θα σταματήσει ποτέ.
4. Η ιστορία «δε νοιάζεται» για τη διάρκεια της ζωής του κάθε ανθρώπου. Δεκάδες γενιές ανθρώπων έζησαν με τουρκοκρατία και πόνεσαν, επαναστάτησαν και μάτωσαν, χωρίς να δουν τη λευτεριά τους. Όμως αυτοί την έφεραν τη λευτεριά. Χωρίς αυτούς δε θα είχε έρθει ποτέ η «κρίσιμη ώρα» της επανάστασης. Ο αγώνας συχνά είναι μακροχρόνιος. Κι απαιτεί υπομονή κι επιμονή. Κι η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου αγώνα δε φαίνεται πάντα εύκολα. Ο ιστορικός χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος απ΄ τη ζωή του καθενός μας.
5. Όλοι οι κατακτητές και καταπιεστές όπου γης, μιλούσαν πάντα «ενάντια στη βία». Κι εννοούσαν ενάντια στη λαϊκή βία. Ενάντια στην επαναστατική βία. Φυσικό ήταν. Και φυσικό είναι και σήμερα αυτοί που φέρνουν τη δυστυχία στο λαό να ζητούν «ηρεμία», «καλό κλίμα» και «μη βία». Αυτοί που καταδικάζουν τα παιδιά του λαού στις πρόσκαιρες καταρτίσεις και τις εφήμερες δεξιότητες και τους στερούν την ομορφιά της γνώσης και της μόρφωσης, είναι φυσικό να φοβούνται την αντίδρασή τους. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ανεργία να φτιάχνουν θεωρίες για το ότι η ανεργία είναι «ψυχολογικό φαινόμενο». Αυτοί που φτιάχνουν το κατάμαυρο «νέο σχολείο» είναι φυσικό να το φαντάζονται αυτό το σχολείο σιδερόφραχτο, γεμάτο κάμερες και με εκπαιδευτικούς παιδονόμους.
6. Πάει λοιπόν λίγος καιρός που σ΄ όλα τα σχολεία γέμισαν οι τοίχοι και τα μυαλά των μικρών μαθητών , των γονιών και των εκπαιδευτικών, με αφίσες και «μηνύματα» για το «Bulling», «ενάντια στη βία», με φράσεις όπως «μίλα» ... «πέστα όλα και κανείς δε θα μάθει το παραμικρό» κλπ. Τώρα που γιορτάζουμε την επανάσταση του 1821 τι θα λένε οι «παιδαγωγοί της αντιβίας» για τη «βία» των ηρώων του 1821; Η ανατίναξη του Κουγκίου απ΄ το Σαμουήλ ήταν «τρομοκρατική πράξη» ; Αν όχι, τότε πώς χαρακτηρίζεται με βάση το δικό τους σκεπτικό ; Η κατάληψη της Τρίπολης από τον Κολοκοτρώνη ήταν «διαλλακτικότητα» και «εποικοδομητικόs διάλογος» ή κάτι άλλο ; Και τι άλλο ήταν ;
7. Η φράση «μίλα» «πέστα όλα», στην ιστορία και στη συνείδηση των Ελλήνων, είχε πάντα σχέση με χαφιέδες, με κουκουλοφόρους και με ομολογίες αγωνιστών που βασανίστηκαν. Σήμερα επιχειρούν να το κάνουν «οικειοθελή συνεισφορά» ή συμπεριφορά. Να μας κάνουν χαφιέδες του διπλανού μας, με τη θέλησή μας. Από το δημοτικό μέχρι τον εργασιακό χώρο. Τα καταπιεστικά καθεστώτα πάντα είχαν αυτή την ανάγκη.
8. Η βία δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή, εξ ορισμού. Είναι άλλες φορές προοδευτική κι άλλες αντιδραστική. Η Γαλλική κι η Αμερικάνικη Επανάσταση, ήταν «προοδευτική βία» μέσα στην ιστορία, γιατί την έσπρωξε προς τα εμπρός. Η βία των ΜΑΤ και της Χρυσής Αυγής σήμερα, ή η βία των τάνκς στο Πολυτεχνείο, ή η βία των αμερικανόδουλων δικτατορικών καθεστώτων, ήταν και είναι αντιδραστική, γιατί επιχειρεί να επιβάλλει εξουσίες και πολιτικές αντιλαϊκές. Επιχειρεί να καθυστερήσει την ιστορία. Η βία των λαών που απαιτούν καλύτερη ζωή και δικαιώματα, που ζητούν να καρπώνονται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν κι όχι κάποια παράσιτα, αυτή η βία είναι νόμιμη και δικαιολογημένη. Η βία των κυβερνήσεων που θέλουν να επιβάλλουν το δίκιο των παράσιτων (πλουτοκράτες, δανειστές, τράπεζες, κλπ) είναι παράνομη και αδικαιολόγητη. Η βία που στηρίζε-
ται στο δίκιο του λαού, είναι και νόμιμη και αναπόφευκτη ! Αυτή μάλιστα η βία είναι «ο μοναδικός συγγραφέας της ιστορίας» !
9. Στην επανάσταση του 1821 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι Χριστιανοί και ΄Ελληνες το «γένος». Πήραν μέρος κι οι λεγόμενοι Φιλέλληνες. Αλλά πήραν μέρος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και Βλάχοι, Μολδαβοί,Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τσιγγάνοι, Ούγγροι, Πολωνοί και άλλοι. Τι γλώσσα άραγε μιλούσαν οι ναύτες του Μιαούλη ; Μήπως ζητούσαν οι Έλληνες επαναστάτες «ταυτότητα» ή «εξέταση αίματος» για να πάρει κανείς μέρος στην επανάσταση και να γίνει «Κλέφτης» ; Ποιος στρατηγός της επανάστασης ήταν επικεφαλής της εξόδου του Μεσολογγίου και τι εθνικότητας ήταν αυτός ; Ο Ρήγας Φεραίος ζωγράφιζε το χάρτη της Ελλάδας, ή τη «Χάρτα» των Βαλκανίων ; Ο ίδιος ο Ρήγας μιλούσε για «ελεύθερη Ελλάδα» ή μήπως καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους κατοίκους όλων των Βαλκανίων σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας» ; Η επανάσταση του 1821 δε βοηθά κανένα σοβαρό άνθρωπο να βγάζει «ρατσιστικά» ή «εθνικιστικά» συμπεράσματα. Άλλωστε ο «εθνικισμός» (που συνήθως πάει χέρι χέρι και με την υποτέλεια) όσες φορές έγινε «επίσημη πολιτική» του κράτους, οδήγησε τη
χώρα και το λαό σε εθνικές ήττες, καταστροφές, διχασμούς (πόλεμος 1897, Μικρασία, Εμφύλιος, Χούντα, Κύπρος, κλπ). Αντίθετα όσες φορές πήρε το λόγο ο λαός χωρίς να κοιτά «πιστοποιητικά καταγωγής ή αίματος», ο λαός αυτός μεγαλούργησε (1821, Εθνική Αντίσταση 1940-45 κ.λ.π.). «Αντάρτης κλέφτης παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός».
10. Καμιά φορά η ζωή δείχνει σα να χάθηκε μια μάχη. Ή και ο πόλεμος. Ακόμα κι όταν αυτό είναι αλήθεια, δε σημαίνει κατ΄ ανάγκην «ιστορική ήττα». Ο Σπάρτακος έχασε την τελευταία μάχη και τον πόλεμο. Αλλά είχε ήδη κερδίσει την ιστορία. Ο Διάκος θυσιάστηκε. Αλλά νίκησε ηθικά. Ο Ρήγας πέθανε για τις ιδέες του. Τίποτε όμως δεν τέλειωσε με το θάνατό του. Αντίθετα μ΄ αυτόν «άρχισε» και νίκησε η επανάσταση.
11. Ποτέ οι Έλληνες δεν ήταν «όλοι μαζί». Και τότε στο 1821 υπήρχαν οι «προσκυνημένοι», οι «ρεαλιστές» που δεν ήθελαν την επανάσταση, οι «συμβιβαστικοί» που ήθελαν να τα βρούμε με τους Τούρκους. Τις φράσεις : «Πού πολεμοφόδια; Πού όπλα; Πού χρήματα πολυάριθμα ; Πού στρατός πεπαιδευμένος;» δεν τις είπε Τούρκος, αλλά κάποιος «΄Ελληνας» ... ρεαλιστής για να αρνηθεί την επανάσταση. Τη φράση «Κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να 'χει δικαιώματα» δεν την είπε ούτε Άγγλος, ούτε Ρώσος, αλλά κάποιος «Έλληνας» κοτσαμπάσης, που ήθελε «τάξη και ασφάλεια» απ΄ τον «εχθρό λαό».
Αυτός που είπε στον Παπαφλέσσα «Είσαι απατεώνας, άρπαγας, εξωλέστατος!» δεν ήταν Τούρκος, αλλά «Έλληνας». Γι΄ αυτούς όλους τους «Έλληνες» ο Κολοκοτρώνης έλεγε «Φωτιά και τσεκούρι στους προσυνημένους». Σ΄ αυτούς όλους απάντησε ο Παπαφλέσσας ότι : «Η επανάσταση είτε "θέτε" είτε όχι θα γίνει ! Πάρτε το απόφαση. Αν εσείς γυρεύετε να την εμποδίσετε, εγώ πήρα προσταγή από την Αρχή να ξεσηκώσω το λαό και να την κάνω. Και τότες όποιον βρουν ξαρμάτωτο οι Τούρκοι, ας τον κόψουν...».
Γι αυτούς όλους κι εμείς λέμε σήμερα το ίδιο. Για όλους όσους υπηρετούν την πολιτική της Τρόϊκας, των Μνημονίων, της Ε.Ε., για όσους απολογούνται για λογαριασμό της δικομματικής κυβέρνησης, για όσους φέρνουν το «νέο σχολείο» κι επιχειρούν να αλλάξουν τα αυτονόητα των εκπαιδευτικών και των γονιών.
Για απελευθέρωση του έθνους δεν μπορούν να μιλούν όσοι συμμετέχουν στο μακελειό για την υποδούλωση λαών και πρώτα πρώτα του δικού μας.
Για ελευθερία δεν μπορούν να μιλάνε όσοι υπηρετούν την υποδούλωση στη νέα τάξη της Τρόϊκας, της Ε.Ε., της πλουτοκρατίας. Καλύτερα να πάνε να κρυφτούν αυτοί, όσο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Γιατί σκεφτόμαστε όλοι: Tι θα πει σήμερα απελευθέρωση; Από ποιον ;

Συνεχίζουμε λοιπόν να γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου κι όλα τα περήφανα ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού. Γιορτάζουμε λέγοντας σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ. «Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η επανάσταση είναι καθήκον μας». 
Συνεχίζουμε να αντιγράφουμε τα μηνύματα της λαϊκής επανάστασης του 1821. Γράφοντας τις δικές μας παρακαταθήκες για την αυριανή επανάσταση του λαού μας ενάντια σ΄ όσους τον καταπιέζουν σήμερα. Συνεχίζουμε να πολεμάμε ενάντια στους σύγχρονους καταπιεστές, στους σύγχρονους κατακτητές, αλλά και ενάντια στους διάφορους «φίλους» και τις «ιερές τους συμμαχίες» τους, τύπου Ε.Ε. ή «Ιερής Συμμαχίας» του Μέτερνιχ. Με τους εχθρούς μας δε διαπραγματευόμαστε.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνάμεις και στα δίκια του λαού μας και να λέμε Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ. Τίποτα δεν είναι αδύνατο για το λαό και την ιστορία. Ο λαός πάντα στο τέλος επιβάλλει το δίκιο του !

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!!! 0001


ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.... ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ   ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ......ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!






ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ       
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
 Αθήνα, 20 Μαρτίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.:
ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843


ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου με θέμα «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, 
πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των 
υπαλλήλων» 

Σε συνέχεια της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4Χ-
5ΞΕ) εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας, η οποία αναφέρεται στο αντικείμενο του
θέματος, και κατόπιν διάφορων ερωτημάτων που ανέκυψαν κατά την
εφαρμογή της, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Πεδίο εφαρμογής: Η υποχρέωση για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας
όλων των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού
μητρώου αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής
σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄
βαθμού, ν.π.δ.δ., κρατικά ν.π.ι.δ. και δημόσιες επιχειρήσεις, λόγος για τον οποίο
ζητήθηκε από τα Υπουργεία να αποστείλουν την εγκύκλιο σε όλα τα νομικά
πρόσωπα που εποπτεύουν ή υπάγονται σε αυτά. Ωστόσο επισημαίνεται ότι
μεγαλύτερη βαρύτητα και προτεραιότητα κατά τον έλεγχο θα δοθεί στο μόνιμο
και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό και
ακολούθως στο εποχικούς/ορισμένου χρόνου υπαλλήλους.

2. Ανάκληση διορισμού πέραν της διετίας: Σύμφωνα με νομολογία του
Συμβουλίου της Επικρατείας «διορισμός γενόμενος βάσει ψευδούς δηλώσεως
προσόντων ή πλαστών τίτλων σπουδών ….είναι ελευθέρως ανακλητός ασχέτως
της παρελεύσεως μακρού χρόνου» (ΣΕ2321/1968, 2290/1967), όπως άλλωστε
προβλέπεται και στο εδάφιο β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 20 του
Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπου ορίζεται ότι μετά την παρέλευση της
διετούς προθεσμίας, η πράξη διορισμού ανακαλείται, εάν αυτός που διορίστηκε
προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία ή εάν ο διορισμός του έγινε
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5κατά παράβαση των άρθρων 4 και 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. Σε κάθε
περίπτωση επισημαίνεται ότι ο έλεγχος νομιμότητας πραγματοποιείται
σύμφωνα με την πραγματική και νομική κατάσταση που ίσχυε κατά την κρίσιμη
ημερομηνία διορισμού/πρόσληψης/μετάταξης ή μετατροπής συμβάσεων,
λαμβανομένων υπόψη και των οριζομένων στις οικείες οργανικές διατάξεις ή
προκειμένου για ν.π.ι.δ. στον οικείο Υπηρεσιακό Οργανισμό και Κανονισμό
Λειτουργίας.

3. Πειθαρχική διαδικασία: Όταν διαπιστωθεί προσηκόντως ότι ο
υπάλληλος, που διορίστηκε, προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία
για τον διορισμό του, δεν κινείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του, αλλά
τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3528/2007
ή οι αντίστοιχες διατάξεις του ν. 3584/2007, περί ανάκλησης διορισμού ή του
Π.Δ. 410/1988, περί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
Πειθαρχική διαδικασία δύναται να κινηθεί, με την επιφύλαξη των διατάξεων
περί παραγραφής:
α) για τα μονομελή όργανα ή μέλη συλλογικών οργάνων, για τα οποία
προκύπτει ότι προέβησαν σε διορισμό/πρόσληψη ή σε οποιαδήποτε άλλη
υπηρεσιακή μεταβολή κατά παράβαση της νομικής και πραγματικής
κατάστασης που ίσχυε κατά το κρίσιμο χρονικό σημείο του διορισμού ή της
υπηρεσιακής μεταβολής, β) για όσους υπαλλήλους προκύπτει ότι δολίως ή
υποβοηθώντας την παρανομία, π.χ. καταθέτοντας πλαστό τίτλο σπουδών,
μετετάγησαν είτε σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας ή από κλάδο σε κλάδο ίδιας
κατηγορίας ίδιου ή άλλου φορέα και υπό την προϋπόθεση ότι ο διορισμός ή η
αρχική πρόσληψη είναι νόμιμοι, γ) για όσους προκύπτει ότι παραποίησαν
έγγραφα στοιχεία που υποβλήθηκαν κατά το διορισμό ή τη μετάταξή τους, όπως
παραποίηση βαθμολογίας τίτλου σπουδών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η
βαθμολογία δεν αποτελούσε κριτήριο για το διορισμό τους.

4. Σε περίπτωση εντοπισμού πλαστού τίτλου σπουδών υπαλλήλου που
υπηρετεί στο φορέα κατόπιν μετάταξης, εκτός από την ανάκληση της
απόφασης μετάταξης, αρμόδια υπηρεσία για την ανάκληση του διορισμού είναι
ο φορέας προέλευσης ή ο καθολικός διάδοχός του σε περίπτωση κατάργησης ή
συγχώνευσής του.

5. Ξενόγλωσσοι τίτλοι σπουδών: Στις διατάξεις του άρθρου 29 του Π.Δ.
50/2001 (Α' 39) «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων
του δημοσίου τομέα» ορίζεται «Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της
αλλοδαπής, που απαιτούνται για το διορισμό, πρέπει να είναι επικυρωμένοι και
επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες
διατάξεις». Επίσης, όπου στο Π.Δ. 50/2001 αναφέρεται ως τυπικό προσόν
διορισμού τίτλος σπουδών της αλλοδαπής, αναφέρεται ότι θα πρέπει να είναι
ισότιμος ή/και αντίστοιχος τίτλου σπουδών της ημεδαπής. Με βάση τα
ανωτέρω, οι ξενόγλωσσοι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να είναι επικυρωμένοι και
νομίμως μεταφρασμένοι και να συνοδεύονται από πράξη ισοτιμίας ή και
αντιστοιχίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Κατόπιν τούτου, οι υπηρεσίες θα πρέπει να
προβούν α) στον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αλλοδαπής
σε συνεργασία με την αρμόδια Πρεσβεία, β) σε έλεγχο γνησιότητας της πράξης
ισοτιμίας ή και αντιστοιχίας. Τέλος, και στο πλαίσιο της προγενέστερης
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας σχετικά με την επικαιροποίηση των
προσωπικών μητρώων της υπαλλήλων (ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ.
14888/24.5.2013, ΑΔΑ: ΒΕΙΒΧ-ΖΕ3) όσοι υπάλληλοι δεν διαθέτουν ισοτιμία ή
αντιστοιχία για τους τίτλους σπουδών, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά της
αλλοδαπής που κατέχουν, υποχρεούνται να προβούν σε κάθε περαιτέρω
νόμιμη ενέργεια, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες κείμενες διατάξεις.

6. Θέσεις κατά κατηγορία -Τυπικά προσόντα: Ο υπάλληλος πρέπει να
κατέχει τα προσόντα του κλάδου στον οποίο υπηρετεί κατά τα οριζόμενα στο
άρθρο 77 και 78 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) σε συνδυασμό με τα
ειδικώς οριζόμενα στις οικείες οργανικές ή άλλες ειδικές διατάξεις. Ωστόσο, η
υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στον εκάστοτε εφαρμοστέο κανόνα
αποτελεί αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Διοικητικού/ Προσωπικού, όπου ανήκει ο
υπάλληλος οργανικά, καθώς εκείνη είναι σε θέση να γνωρίζει με πληρότητα όλα
τα στοιχεία εκείνα που διέπουν την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων
που υπάγονται στην αρμοδιότητά της, έστω και αν ορισμένοι υπάλληλοι
υπηρετούν σε φορείς κατόπιν μετάταξης ή μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση η
υπηρεσιακή κατάσταση ενός υπαλλήλου είναι συνεχής και επομένως ο έλεγχος
θα ανατρέχει στο χρόνο του αρχικού διορισμού ή πρόσληψης του υπαλλήλου και
όχι, για παράδειγμα, από την ημερομηνία μετάταξης του υπαλλήλου στο φορέα.

7. Παραίτηση: Στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 148 του
Υπαλληλικού Κώδικα ορίζονται τα εξής:
« 1. Η παραίτηση αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου και υποβάλλεται εγγράφως.
Αίρεση, όρος ή προθεσμία στην αίτηση παραίτησης θεωρούνται ότι δεν έχουν
γραφεί.
 2. Η παραίτηση θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί αν κατά την υποβολή της
εκκρεμεί ποινική δίωξη για πλημμέλημα από τα αναφερόμενα στην περ. α` της
παρ. 1 του άρθρου 8 ή για κακούργημα ή πειθαρχική δίωξη ενώπιον του
υπηρεσιακού συμβουλίου για παράπτωμα που μπορεί να επισύρει την ποινή της
οριστικής παύσης ή αν η ποινική ή πειθαρχική δίωξη ασκηθεί μέσα σε δύο (2)
μήνες από την υποβολή της αίτησης παραίτησης και πριν την αποδοχή της.
 Στην περίπτωση άσκησης πειθαρχικής δίωξης μετά την υποβολή αίτησης
παραίτησης, εφόσον η πειθαρχική υπόθεση δεν εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό εντός
έξι (6) μηνών, ο υπάλληλος δικαιούται να υποβάλει νέα αίτηση παραίτησης κατά
τους όρους του παρόντος άρθρου».
 Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, το δικαίωμα υποβολής
αίτησης παραίτησης υπαλλήλου, για τον οποίο έχει αποδειχθεί ότι δολίως ή
υποβοηθώντας την παρανομία διορίστηκε/μετατάχθηκε, δεν αναστέλλεται, με
την επιφύλαξη των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 148 του Υπαλληλικού
Κώδικα. Επίσης, η υποβολή της αίτησης παραίτησης και η αποδοχή της
από την Υπηρεσία δεν αναστέλλει την ανάκληση του διορισμού (σχετ. ΣτΕ
3424/1988). Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά
και στοιχεία θα υποβληθούν στην υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για τα
συνταξιοδοτικά θέματα του υπαλλήλου και θα δηλώνονται και στο
Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, τόσο ως ανάκληση
διορισμού/ καταγγελία σύμβασης και στη συνέχεια, κατόπιν της
αποδοχής της παραίτησης ως λόγος διαγραφής θα δηλώνεται η αποδοχή
της παραίτησης.
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5
8. Ανάκληση πράξης διορισμού - Καταγγελία σύμβασης προσωπικού
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου: Ειδικότερα και όσον αφορά σε
υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για τους οποίους προκύπτει
ότι προσλήφθηκαν καταθέτοντας πλαστό ή παραποιημένο τίτλο σπουδών ή
οποιοδήποτε άλλο πλαστό ή παραποιημένο σχετικό έγγραφο, απαραίτητο για
την πρόσληψή τους, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού θα
προβούν σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη σχετική εγκύκλιο
της Υπηρεσίας μας, σε προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου και εφόσον
στοιχειοθετηθεί βάσει πραγματικών περιστατικών η υποβοήθηση της
παρανομίας ή ο δόλος, θα προβούν σε ανάκληση της παράνομης διοικητικής
πράξης πρόσληψης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Κώδικα
Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45) και βάσει των γενικών αρχών
διοικητικού δικαίου περί ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης ή εφόσον
πρόκειται για υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σε καταγγελία
της σύμβασης εργασίας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 53 του Π.Δ. 410/1988 (Α’
191).

Τέλος, καλούνται όλες οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού να
ενημερώσουν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.),
για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα, αλλά και εφεξής για
κάθε περίπτωση που εντοπίζεται, σύμφωνα με τα ανωτέρω, με τη συμπλήρωση
της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο
Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού θα πρέπει να
μεριμνήσουν για την εξασφάλιση πιστοποίησης για την πρόσβασή τους στην ως
άνω εφαρμογή αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
titloi@seedd.gr με τα στοιχεία του φορέα, τα στοιχεία του Προϊσταμένου
Διεύθυνσης Διοικητικού/Προσωπικού που είναι υπεύθυνος για την παροχή των
στοιχείων και του χρήστη που θα πιστοποιηθεί (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα,
τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση)
Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, ο έλεγχος θα πρέπει να
έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της
παρούσας.
Οι αποδέκτες του παρόντος παρακαλούνται να αποστείλουν άμεσα την
παρούσα εγκύκλιο στους φορείς που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους ή
εποπτεύονται από αυτούς.

Ο Υπουργός

 Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνημμένα: Υπόδειγμα συμπλήρωσης πινάκων


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γραφείο κ. Υπουργού
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω52. Γραφείο κ. Υφυπουργού
3. Γραφείο κ. Γ. Γραμματέα
4. Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων
5. Προϊσταμένους Διευθύνσεων
6. Δ/νση Διοικητικού
7. Δ/νση Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων
(Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση webupload@ydmed.gov.gr για την
ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ydmed.gov.gr) στη διαδρομή
Υπηρεσιακές Ανακοινώσεις- Εγκύκλιοι).





Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

enatv 18 03 2014 deltio ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΙΟΥΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τις προσπάθειες του Δήμου Λαμιέων να εκχωρήσει την κοινωνική πολιτική στα ιδιωτικά συμφέροντα, επενδύοντας στην δυσμενή κατάσταση που έχει οδηγήσει η ανεργία και γαλουχώντας την κοινωνία της πόλης με μία νοοτροπία γαλέρας. Το άνοιγμα της κερκόπορτας στην ανέλεγκτη ιδιωτική πρωτοβουλία, υπονομεύει το κοινωνικό κράτος και ναρκοθετεί την διάφανη άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Ο πανικός που προκαλείται είναι πασιφανής και η αναντιστοιχία των δηλώσεων καταμαρτυρεί τις αληθινές προθέσεις εκείνων που τοποθετούν με τον λάθος τρόπο την πόλη της Λαμίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.
α) Δείτε το video από την παρουσία της Υποψήφιας Δημάρχου Λαμίας κ. Μαρίας Αντωνίου - Σιούτα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας : http://www.youtube.com/watch?v=rB2o6sX_fyg β) Δείτε το video της παρέμβασης του Ανεξάρτητου Βουλευτή και Υποψηφίου Δημάρχου Λαμίας κ. Νίκου Σταυρογιάννη : http://www.youtube.com/watch?v=Lba5BIhL03U
γ) Δείτε την καίρια παρέμβαση του αρμόδιου Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή http://www.youtube.com/watch?v=CeMBSQpp2cI
δ) Δείτε τέλος την επίσημη γραπτή απάντηση του Δήμου Λαμιέων για τις ΚοινΣεπ . . . που κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του υποδεικνύει την στάση που πρέπει να τηρήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδουhttp://fonografos.net/v1/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF/
Τηλεόραση ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 18-03-2014 Παρακολουθήστε ζωντανά το δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΕΝΑ μέσω του livestreaming:
WWW.YOUTUBE.COM|ΑΠΌ UCMI_WJGWV8HN9SYOGXKCSNA

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΟΕ ΟΤΑ

 ΠΟΕ ΟΤΑ                                                 Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014

                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 285

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το έγγραφο-καταγγελία (αριθμ. πρωτ.:141/14-3-2014) προς την Κ.Ε.Δ.Ε. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) το οποίο καταδεικνύει την απαράδεκτη προσπάθεια επιρροής και παρέμβασης της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Μεταμόρφωσης αποδεικνύεται η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κύριο μέλημα των κατά τα άλλα απολύτως αναγκαίων Κοινωνικών Δομών αλλά το ολοκληρωτικό «ξεπούλημα τους» σε δήθεν Εταιρείες Κοινωνικού Σκοπού που στόχο έχουν το κέρδος.
Καταπέλτης η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε πως η σύμβαση υποκρύπτει την ύπαρξη κέρδους στην εν λόγω Εταιρεία.
Είναι αδιανόητο πως η Κ.Ε.Δ.Ε. μεριμνά και κόπτεται καλώντας μάλιστα τον κ. Γιάννη Βρούτση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ της επανεξέτασης της πρώτης απόφασης. Παρέμβαση που ουδέποτε διανοήθηκε να κάνει υπέρ των εργαζομένων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων και που έχουν στοχοποιηθεί από την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Υπηρετεί ξεκάθαρα τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής που διακαώς επιθυμεί ένα νέο τοπίο στην διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων. Ένα μοντέλο όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν εργασιακές σχέσης υποδούλωσης και εξαθλίωσης όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα πεντάμηνα, οι Μ.Κ.Ο., η ενοικιαζόμενη εργασία, με ελάχιστες αμοιβές, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, όρους εργασίας και δικαιώματα. Ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας!!!
Η αλήθεια είναι πως η Κ.Ε.Δ.Ε. επιθυμεί και κόπτεται για την βιωσιμότητα των Κοινωνικών Δομών, ενταγμένες όμως σε νέο σύστημα πλήρης αδιαφάνειας και συναλλαγής όταν και οι «πέτρες» γνωρίζουν πως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου αυτές ιδρύονται και λειτουργούν γίνεται με τις ευλογίες αν όχι κατ’ εντολή των αιρετών.
Ως εδώ!!! Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επαρκής χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και οι Δημότες σε μια εποχή εξαθλίωσης και μιζέριας!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/3/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ν.Αττικής

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο σπίτι  να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 μ.μ, στο Εργατικό κέντρο Αθήνας που βρίσκεται επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 48Β΄.


Θέματα Γενικής Συνέλευσης

-Ενημέρωση για τις ενέργειες του Σωματείου σχετικά με το ΒΣΣ, εξελίξεις που υπάρχουν
- Απόφαση για προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΒΣΣ – Οργάνωση απεργίας       
- Παραλαβή εξώδικων για τη νομιμότητα της απεργίας.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων  είναι απαραίτητη και σημαντική.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                   Σοφία Κολιζέρα                      Κωνσταντία Φούκη



Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Παναγιώτης Στασινός για την ''φάμπρικα'' των ΚΟΙΝΣΕΠ


Ο Παναγιώτης Στασινός για την ''φάμπρικα'' των ΚΟΙΝΣΕΠ στον Δήμο Λαμιέων (βίντεο)







Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης 
Στασινός, εκθέτει στο ENATV τις απόψεις και τις ενέργειες της 
Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, για το μεγάλο θέμα που άνοιξε η Δημοτική 
Αρχή με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Κάτι που οδήγησε σε έντονη αμφισβήτηση  την διαδικασία που τηρείται καθώς και στις σοβαρές καταγγελίες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Κου Ρακιντζή για την δημιουργία ''φάμπρικας'' στον Δήμο Λαμιέων.



Δείτε επίσης και την σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στον Δήμο Λαμιέων και για την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση εδώ



Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα - νέες οργανώσεις τύπου ΜΚΟ

Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα - νέες οργανώσεις τύπου ΜΚΟ

«Έχουμε υπερβάσεις γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις ... έγιναν τηλεφωνήματα άξιας 285 εκατ. ευρώ στο δημόσιο.»

Νewsdesk ΣΚΑΪ
Διαφημίσεις GoogleΕίσπραξη τιμολογίων .Διαχείριση απαιτήσεων από εξειδικευμένη εταιρεία.www.firstcall.grεμφυτεύματα δοντιών 499€τοποθέτηση με εγγύηση 5ετη παραμονή στο στόμα. Ανώδυνα, μάθε το πως!www.cityimplants.gr
Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διηγήθηκε κι άλλες ιστορίες παράλογης σπατάλης στον δημόσιο τομέα, όπως ότι πανεπιστήμιο έμεινε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με όλα τα φώτα ανοιχτά, πρωί και βράδυ, με αποτέλεσμα να ξοδευτούν για δυο μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα. «Μού είπαν ότι "είχαμε διεθνές συνέδριο"... Είχαν όμως ανοιχτά και τα φώτα του κυλικείου» σχολίασε.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής έκανε ακόμη αναφορά σε προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία που κοστίζουν 2,5 ευρώ έναντι 520 ευρώ(!).

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί υπουργοί κρατάνε ακόμη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1600 κυβικών παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Εξήγησε επίσης ότι λόγω της πολυτυπίας των οχημάτων στο δημόσιο δεν μπορείς να γίνει προγραμματισμός στη συντήρηση και οικονομία κλίμακας.

«Έχουμε υπερβάσεις γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις... έγιναν τηλεφωνήματα άξιας 285 εκατ. ευρώ στο δημόσιο» κατήγγειλε ακόμη. 

Ο κ. Ρακιντζής πρόσθεσε ότι έχουν απολυθεί μέχρι στιγμής 250 επίορκοι από το δημόσιο. 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/254019/rakidzis-oi-dimoi-vrikan-nea-fabrika-nees-organoseis-tupou-mko-/#ixzz2wCGpq3cF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook