Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

1o Mετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και σας προσκαλούν στο 1ο Post - Προκριματικά Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του  «κράτους πρόνοιας σε κρίση: Προκλήσεις και προοπτικές για την Κοινωνική Εργασία" . Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις  7 και 8 Νοεμβρίου  στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ ΤΕΙ Αθήνας (Διεύθυνση:. Αγ Σπυρίδωνος, Αιγάλεω).
The Post-Προκριματικά Συμπόσιο φιλοξενείται από το  Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) της Αθήνας  , σε συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή Ένωση των Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (EASSW)  και της  Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικών Λειτουργών (SKLE) . Είναι σχεδιασμένο για Κοινωνικοί Λειτουργοί (επαγγελματίες και φοιτητές), καθώς και επαγγελματίες από άλλους κλάδους των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
Το Συμπόσιο έχει ως στόχο να προκαλέσει την ανάπτυξη μιας συζήτησης σχετικά με την κοινωνική πραγματικότητα, της κοινωνικής πολιτικής, της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής εργασίας κατά την περίοδο της κρίσης. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε επτά συνεδρίες, που σχετίζονται ειδικά με την κοινωνική πολιτική, μετανάστες / πρόσφυγες, κρίσιμες και ριζοσπαστικές προσεγγίσεις, τις εξαρτήσεις, τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και τα προγράμματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, οι αυτο-οργανωμένες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και τα δικαιώματα, τις διακρίσεις και ηθικής στην Κοινωνική Εργασία. 
Ως εκ τούτου, σε αυτό το Συμπόσιο, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μοιραστούν και να αναλύσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε σχέση με τις επιπτώσεις της κρίσης και τις προοπτικές για την Κοινωνική Εργασία.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του Συμποσίου είναι δωρεάν. Επιπλέον, η ταυτόχρονη μετάφραση των ξένων γλωσσών ομιλίες θα προσφέρονται και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 
Με εκτίμηση εκ μέρους του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Αθήνας 
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

Ch. Ασημόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου