Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πέφτουν οι μάσκες...Ευτυχώς που έρχονται εκλογές στην τοπική Αυτοδιοίκηση! Καταστρατήγηση της ΚΕΔΕ και των αποφάσεων της..Εμπαιγμός των εργαζομένων...ξεπούλημα των κοινωνικών δομών ...Εργαζόμενοι και κοινωνικές δομές στο βωμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων....Ελλάδα 2014...Το μεγάλο φαγοπότι !!!!!! Πλανώνται πλάνην οικτρά!!

Στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη Δευτέρα το μέλλον των Κοιν.Σ.Επ.


elegktiko sinedrio 


Εκδικάζεται τη Δευτέρα από το τμήμα Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση Αναθεώρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης κατά της απόφασης  του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κρίνεται μη νόμιμη η συμμετοχή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) σε προγραμματικές συμβάσεις για εκτέλεση έργων ανάπτυξης και για την παροχή υπηρεσιών.
Στη συνεδρίαση, μετά από ομόφωνη απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου θα παρέμβει η ΚΕΔΕ υπέρ του Δήμου Μεταμόρφωσης, καθώς η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους δήμους της χώρας. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης απηύθυνε σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση καλώντας τον να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
Το σκεπτικό της απόφασης του 7ου τμήματος υποστηρίζει ότι με τις εν λόγω προγραμματικές συμβάσεις (άρθρο 100 Ν.3852/2010) παραβιάζονται οι αρχές περί υγιούς ανταγωνισμού στις δημόσιες συμβάσεις. Στην ουσία δεν επιτρέπει την υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων και των Κοιν.Σ.Επ.), διότι φαλκιδεύει τους όρους της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Ωστόσο οι Κοιν.Σ. Επ., συστήθηκαν από τον νομοθέτη για την αντιμετώπιση τόσο της αυξανόμενης ανεργίας στη χώρα μας όσο και για την αντιμετώπιση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό για τη διατήρηση της λειτουργίας των κοινωνικών τους δομών και την εκπλήρωση του κοινωνικού τους ρόλου στις τοπικές κοινωνίες, δεδομένου ότι και  το προσωπικό έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της διαθεσιμότητας και της πρόωρης συνταξιοδότησης  εργαζομένων στους δήμους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι περιορισμοί  στις προσλήψεις δεν επιτρέπουν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.
Στην περίπτωση όμως που γίνει αποδεκτό το παραπάνω σκεπτικό της απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ορατός να οδηγηθούν σε κλείσιμο  δομές πολιτισμού, αθλητισμού και πρόνοιας των δήμων σε μια περίοδο που τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα πλήττουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


localit.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝ.ΔΟΜΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ , ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή