Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 31/12/2012 οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ Δήμου Λέσβου έχουν προβεί στην κατάληψη της αίθουσας Συνεδριάσεων του Δήμου Λέσβου σύμφωνα με πληροφορίες του προέδρου του Σωματείου ΒΣΣ  κ. Στρατή Γεωργέλη, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
 Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και γίνονται επιπλέον δαπάνες που απαιτούνται  για την λειτουργία των δομών.
Μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων των αρμοδίων  του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου, αλλά και με όλη τη Δημοτική Αρχή, δεν βρέθηκε εν τέλει μία αξιοπρεπή λύση για τους εργαζόμενους.
Παρ' ότι η πρόεδρος με ανακοίνωση της παρουσιάζει με μελανά χρώματα την κατάσταση των εργαζομένων και τη λειτουργία του προγράμματος ,δεν κάνει  το προσδόκιμο για τη διευθέτηση του προβλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Γεωργέλη οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην αίθουσα που τελεί υπό κατάληψη  μέχρι να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί τα αιτήματα τους. 
Το σίριαλ εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημά τους, για να εισπράξουν μέρος των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίστηκε και χθες. 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, στα γραφεία του Δήμου, με τη συμμετοχή της προέδρου του Νομικού Προσώπου, του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη αυτή ήταν ουσιαστικά άτυπη, συνέχεια της θυελλώδους συζήτησης που ξεκίνησε την Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» επέμεναν να πληρωθούν από τα 285.000 ευρώ που υπάρχουν από το περσινό πρόγραμμα ως περίσσευμα, όμως η Αν. Αντωνέλλη με κανέναν τρόπο δεν δεχόταν, αφού όπως επανέλαβε σε όλους τους τόνους, είναι πράξη παράνομη και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. 
Η συζήτηση διήρκησε αρκετές ώρες και οι αρχηγοί των παρατάξεων επανέλαβαν όσα είχαν πει και στο Συμβούλιο, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πολιτική ευθύνη και να πληρώσει τους εργαζομένους. 
Η Δημοτική Αρχή πρότεινε να τους δώσει ένα μισθό, με ειδική επιχορήγηση προς το Νομικό Πρόσωπο, με την προϋπόθεση φυσικά όταν έρθουν οι δόσεις του προγράμματος, τα χρήματα να παρακρατηθούν από εκεί. Οι εργαζόμενοι επέμεναν να τους δοθούν τουλάχιστον δύο μισθοί, αν όχι τρεις, για να μπορέσουν να ανακάμψουν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, που έχουν περιέλθει σε δυσμενή θέση. 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
Μετά το τέλος της σύσκεψης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Β.σ.Σ. είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο το τελευταίο τριήμερο. Ανέφεραν στον Υπουργό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις πληρωμές τους και με τα αδιάθετα χρήματα, που, όμως, λόγω γραφειοκρατικών λειτουργιών, δεν μπορούν να τα εισπράξουν. Ζήτησαν από τον ίδιο να εξετάσει το θέμα και αν υπάρχει τρόπος, να λυθούν τα χέρια της Αν. Αντωνέλλη, ώστε να μπορέσει να πληρώσει. Ο ίδιος τους ζήτησε λίγο χρόνο, για να δει τι μπορεί να κάνει και να τους ενημερώσει τηλεφωνικώς τις επόμενες ημέρες. 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ «ΚΛΕΙΔΙ»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Γεωργέλλης, σε δηλώσεις του στο «Δ», δεν έκρυψε την αγανάκτηση και την απόγνωση τόσο του ίδιου, όσο και των συναδέλφων του, για την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται. 
«Είμαστε απλήρωτοι σχεδόν 8 μήνες και τώρα ο Δήμος θέλει να μας δώσει ένα μισθό, με τη μορφή της επιχορήγησης στο Νομικό Πρόσωπο. Εμείς θέλουμε τουλάχιστον να πληρωθούμε 2-3 μήνες, για να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα. Εξηγήσαμε στο Χ. Αθανασίου το πρόβλημα με τα αδιάθετα χρήματα και έδειξε κατανόηση. Ελπίζω να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν». 
Νέα συνάντηση για το Β.σ.Σ. θα πραγματοποιηθεί και σήμερα στο Δήμο, ενώ ο σύλλογος περιμένει και την απάντηση του Υπουργού. «Σε περίπτωση που δούμε ότι το θέμα δεν προχωρά, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την εξαθλίωση». 
Εντωμεταξύ, το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Β.σ.Σ. εκπροσωπώντας και το συλλογικό πανελλαδικό όργανο του Προγράμματος, μετέβη στην Αγία Παρασκευή και παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων, για συνέχιση του προγράμματος και μετά το Μάρτιο του 2013. Όπως είπε ο Σ. Γεωργέλλης, ο Υπουργός είναι το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της συνέχισης του προγράμματος, αφού αυτή τη στιγμή είναι στη δική του αρμοδιότητα και επιπλέον ως άριστος γνώστης του νόμου, μπορεί να αναζητήσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος. 

ΠΗΓΗ :ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», Αναστασία Αντωνέλη, έστειλε στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Νομού Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη, την παρακάτω επιστολή.

Με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 196/16-10-2012 παρατείνεται μέχρι 31/3/2013 το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» γνωστό και ως Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Με το παρόν έγγραφο μου σας ενημερώνω, για μια ακόμα φορά, ότι το εν λόγω Πρόγραμμα υπολειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, τουλάχιστον σε ότι αφορά το νησί μας, λόγω μη έγκυρης χρηματοδότησης εκ μέρους σας του Οργανισμού μας, ο οποίος είναι φορέας υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός μας  δεν έχει την κατά Νόμο υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του Προγράμματος, όπως αμοιβές εργαζομένων, κίνηση αυτοκινήτων δομών, φάρμακα κ.λ.π., όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλά και αν ακόμα ήθελε, λόγω της κοινωνικής αναγκαιότητας του προγράμματος, να προχωρήσει σε κάποιες δαπάνες προς όφελος των μοναχικών γερόντων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες τους οποίους εξυπηρετεί το Πρόγραμμα, δεν μπορεί να το πράξει λόγω έλλειψης πόρων, αλλά και λόγω δημοσίου λογιστικού (Η έλλειψη χρηματικών πιστώσεων καθιστά ανέφικτη την οριζόμενη από το ΠΔ113/2010 διαδικασία της δέσμευσης ποσών του προϋπολογισμού και την πραγματοποίηση δαπανών).
Συνέπεια των ως άνω, είναι σήμερα να έχουμε εργαζομένους απλήρωτους για διάστημα οκτώ μηνών- πριν από λίγες μέρες λάβαμε επιχορήγηση για μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012-, άνθρωποι οικογενειάρχες που δουλεύουν όχι από χόμπι αλλά από ανάγκη. Πολλές φορές δε αναγκάζονται να δανείζονται για να βάλουν βενζίνη προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους! Οι δε ωφελούμενοι του προγράμματος, γέροι και άτομα με ειδικές ανάγκες που μένουν στο νησί μας σε μια μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού, αφού το νησί μας έχει σύνολο 72 Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες,  ουσιαστικά αβοήθητοι από άλλες κρατικές δομές, να στερούνται τα οφέλη του εν λόγω προγράμματος αφού δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία δαπάνη όπως φαρμάκων, υγειονομικού υλικού αλλά και καυσίμων για την κίνηση των αυτοκινήτων των δομών,  μιας και ως γνωστόν το δημόσιο λογιστικό απαιτεί την ύπαρξη Βεβαίωσης πίστωσης για να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη. Και πιστώσεις δεν έχουμε! Ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη προκαταβολής των πιστώσεων που αφορούν δαπάνες του προγράμματος ή ειδική νομοθετική ρύθμιση που να δίνει λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται από την εφαρμογή του Ν2362/95 περί Δημοσίου λογιστικού.
Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η μη έγκυρη καταβολή των χρημάτων εκ μέρους σας, αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τον Οργανισμό μας, γιατί δεν μπορούμε να καταβάλουμε ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ, κάτι το οποίο θα σημάνει την στάση όλων των δράσεων και ενεργειών μας- μισθοδοσία υπαλλήλων, σίτιση παιδικών, σίτιση απόρων κ.λ.π- αφού δεν θα μπορούμε να εισπράξουμε ούτε καν αυτήν την κουτσουρεμένη επιχορήγηση από τον Δήμο.
Αξιότιμοι κύριοι,
Κάνω έκκληση για μια ακόμα φορά, αν θέλετε να υπάρχει πράγματι το εν λόγω Πρόγραμμα, παρακαλώ για την ΑΜΕΣΗ επιχορήγηση του Οργανισμού μας με το αναγκαίο ποσόν προκειμένου και δαπάνες να μπορούμε να κάνουμε για την εξυπηρέτηση του Προγράμματος, αλλά και για την πληρωμή των εργαζομένων. Είναι άδικο άνθρωποι να οδηγούνται στην ένδεια και το χρέος ενώ εργάζονται γιατί το Κράτος είναι ασυνεπής στις υποσχέσεις και  υποχρεώσεις του!
Παρακαλούμε για τις δικές σας ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, πριν θρηνήσουμε και στο νησί μας θύματα λόγω κοινωνικής αναλγησίας του Κράτους.
Έλεος κύριοι! Επιτέλους απαιτούμε να ακούστε την φωνή και των εργαζομένων αλλά και των δημοτών μας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΗ
 2  

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ



14/10/2012



Προς
Υφυπουργό Εργασίας και
Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Ζητήματα που αφορούν στις κοινωνικές δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε δράσεις ενίσχυσης της εργασίας

Σήμερα η κοινωνική πολιτική είναι πλέον ένας βασικός τομέας δοκιμασμένων πρωτοβουλιών, μέτρων, δράσεων και προγραμμάτων της αυτοδιοίκησης. Με την μεταφορά το αρμοδιοτήτων λειτουργίας των παιδικών σταθμών και με τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει αναστήσει στην κυριολεξία ένα ημιθανές κρατικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, έχει δημιουργήσει αξιοζήλευτες ανταγωνιστικές δομές παιδικής μέριμνας, έχει διευρύνει τα προγράμματα αρωγής στους ηλικιωμένους, έχει οργανώσει σύγχρονες υπηρεσίες παροχής φροντίδας, συμβουλευτικής, προαγωγής της υγείας, ενίσχυσης της εργασία και της αλληλεγγύης.

Συμπληρωματικά με τους παιδικούς σταθμούς και τις δομές φροντίδας της τρίτης ηλικίας έχει προχωρήσει στην ίδρυση εξειδικευμένων δομών που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το πλαίσιο της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής.

Στο χώρο της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο δεκάδων (60) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη τη χώρα που εξυπηρετούν 1.543 παιδιά και νέους με αναπηρία σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και κοινωνικής ένταξης. Με αυτές τις δομές αποτρέπουν τον ιδρυματισμό και τον εγκλεισμό των αναπήρων σε ιδρύματα και αποτρέπουν αναχρονιστικές πρακτικές.

Επίσης οι Δημοτικές Επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα γνωστά ΚΗΦΗ τα οποία παρέχουν συνδυασμένες νοσηλευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε ημερήσια βάση, με αποτέλεσμα την παραμονή του ηλικιωμένου στην κοινότητα και την αποφυγή του εγκλεισμού σε ιδρύματα.

Η αυτοδιοίκηση σήμερα συμβάλει:
·       Στη λειτουργία 2.300 δομών παιδικής φροντίδας και στην προσφορά πλέον των 115.000 θέσεων, από τις οποίες οι 58.000 προσφέρθηκαν δωρεάν στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία
·       Στη εξυπηρέτηση 80.000 ηλικιωμένων και ΑμεΑ στο σπίτι τους, με τα προγράμματα «βοήθεια στο Σπίτι»
·       Στην εξυπηρέτηση 1.500 ηλικιωμένων σε 65 δημοτικά ΚΗΦΗ
·       Στη λειτουργία 1.100 ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα
·       Στη λειτουργία 30 Ιατροκοινωνικών Κέντρων ΡΟΜΑ που εξυπηρετούν 9.000 άτομα
·       Στη λειτουργία 71 Κέντρων Πρόληψης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και προαγωγής της υγείας
·       Στη λειτουργία δεκάδων δημοτικών ιατρείων, κοινωνικών φαρμακείων, συσσιτίων  και κοινωνικών παντοπωλείων
·       Στην υποστήριξη της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας, με την ελάφρυνση των οικογενειακών της υποχρεώσεων και τη βελτίωση της ικανότητας πρόσβασής στην εργασία
·       Στη δημιουργία και διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στις κοινωνικές δομές των Δήμων.

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις επιλογές της αυτοδιοίκησης, όπως αυτές εκφράστηκαν με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ μετά το 1996 και οι οποίες επιμένουν στην ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης στην  Ελλάδα στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής και της Εργασίας και στη σύγκλιση με τα Ευρωπαϊκά Δεδομένα.

Για την ανάπτυξη του ρόλου της αυτοδιοίκησης στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής και της εργασίας ανοικτά παραμένουν τα παρακάτω ζητήματα:

Α. Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

Η ΚΕΔΕ έγκαιρα είχε ειδοποιήσει τη διαχειριστική αρχή του ΕΠΑΝΑΔ και τη ΓΓ του Υπ. Εργασίας για την επιτακτική ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος για το 2012-2013 με 250.000.000 €. Η διάθεση αυτού του ποσού βασίστηκε στις εκτιμήσεις που είχαμε για αυξημένες αιτήσεις εκ μέρους των γυναικών για να ωφεληθούν από το πρόγραμμα καθώς και στην αύξηση των θέσεων που θα προσέφεραν στο πρόγραμμα οι δημοτικές δομές ως αποτέλεσμα της συνεχούς ενημέρωσης από την ΚΕΔΕ και την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης. Παράλληλα επίσης έγκαιρα είχαμε υποδείξει  και τους άξονες του ΕΠΑΝΑΔ από τους οποίους θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν «κοιμώμενοι» πόροι και να μεταφερθούν στην εναρμόνιση.
Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας πεισματικά αρνήθηκε να εξετάσει τις προτάσεις μας και πρόσθεσε στη χρηματοδότηση μόνο 100.000.000 €, δημιουργώντας τα γνωστά ζητήματα που οι περισσότεροι αντιμετωπίσαμε φέτος. Κάλυψη μόνο του 45% των αιτήσεων των γυναικών (ικανοποιήθηκαν 43.060 από 96.130 αιτήσεις) και μόνο του 51% των προσφερόμενων από τις δομές θέσεων (43.060 τοποθετήσεις σε 83.832 προσφερόμενες θέσεις).
Σε μία ύστατη προσπάθεια το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση, ενεργοποίησε συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βασίστηκε στην πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος με επιπλέον 20.000.000 € και την παράλληλη μείωση της αποζημίωσης ανά θέση. Δημιουργήθηκε έτσι μία ισοδύναμη χρηματοδότηση 40.000.000 € που αντιστοιχούσε σε 18.500 θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΜΕΑ αυθαίρετα αποκλείστηκαν από τη συμπληρωματική διαδικασία), οι οποίες μετά την οριστικοποίηση των τοποθετήσεων κατέληξαν να μειωθούν σε 14.487. Η δεύτερη αυτή συμπληρωματική διαδικασία περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και δημιούργησε μία εικόνα απαξίας για ένα πρόγραμμα που επί 4 χρόνια είχε υλοποιηθεί με επιτυχία, είχε συμβάλει σημαντικά στην αναιμική κατά τα άλλα αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΠΑΝΑΔ και είχε εδραιωθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως ένα σημαντικό κοινωνικό βοήθημα σε περίοδο κρίσης.
Το Υπουργείο Εργασίας χωρίς να λάβει υπόψη τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, όπως αυτές εκδηλώθηκαν με τις αιτήσεις των γυναικών, χωρίς επίσης να λάβει υπόψη τις δυνατότητες των δομών, όπως αυτές καταγράφηκαν με τις προσφορές τους, διέθεσε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπληρωματικών πόρων στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα με βάση το υπ. αριθμ. 2.20458/οικ..6.4824-4/9/2012 έγγραφο της ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων έγινε η ακόλουθη κατανομή:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΟΣΟ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΤΤΙΚΗΣ
30.060.964
76%
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
7.515.241
19%
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1.100.000
3%
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
980.000
2%
ΣΥΝΟΛΟ
39.656.205
100%

Η νέα αυτή ατεκμηρίωτη απόφαση δημιούργησε πλήθος αδικιών με την άνιση αντιμετώπιση των ενδιαφερόμενων γυναικών και δομών. Τη στιγμή που χιλιάδες μητέρες με μεγάλη μοριοδότηση και αυξημένες κοινωνικές ανάγκες έμειναν εκτός δημοτικών δομών, πλήθος γυναικών με ελάχιστα μόρια τοποθετήθηκαν σε ιδιωτικές δομές κυρίως των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Με βάση τα παραπάνω επαναφέρουμε την πρότασή μας για ενίσχυση της χρηματοδότησης της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ από το ΕΣΠΑ, με μεταφορά πόρων από άξονες του ΕΠΑΝΑΔ με χαμηλή απορρόφηση. Είναι αδιανόητο κατά την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, να μη διατίθενται κονδύλια τα οποία αποδεδειγμένα ανακουφίζουν πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικογένεια, με το αιτιολογικό της εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού και τη ίδια στιγμή άλλοι άξονες του ίδιου επιχειρησιακού προγράμματος, να εμφανίζουν τραγικά μικρή αξιοποίηση και απορρόφηση, μόλις δύο χρόνια πριν τη λήξη του ΕΣΠΑ.

Για πολλοστή φορά προτείνουμε την άμεση διάθεση πόρων, για την τρέχουσα ώστε να καλυφθεί το 100% των 84.000 προσφερόμενων θέσεων και για τις επόμενες σχολικές χρονιές, από τον άξονα 1 «Συστημικές Παρεμβάσεις, από τον άξονα 2 «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου δυναμικού και των Επιχειρήσεων», από τον Άξονα 5 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού», είτε τέλος από τον άξονα 6 «Τεχνική Υποστήριξη», στους οποίους το ποσοστό απορρόφησης παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό. Παράλληλα η πρότασή μας περιλαμβάνει και την τροποποίηση του προϋπολογισμού Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  και  μεταφορά ποσού από ΕΠ με χαμηλή κινητικότητα προς το ΕΠΑΝΑΔ, προκειμένου να απορροφηθούν τα δις που παραμένουν αναξιοποίητα.

Β) Ενίσχυση των πόρων του ΕΣΠΑ που διατίθενται για την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, κυρίως δε παιδικών σταθμών.

Η τεράστια αύξηση και ο υπερδιπλασιασμός της ζήτησης σε θέσεις φροντίδας παιδιών, που καταγράφηκε στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής, και Οικογενειακής Ζωής» μεταξύ των ετών 2010, 2011 και 2012 επιβεβαιώνει την τάση της ελληνικής οικογένειας για περισσότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Η χρηματοδότηση της κατασκευής κοινωνικών υποδομών απαντά και στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των πολιτών, αλλά παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας κατά τη φάση της κατασκευής και κατά τη φάση της λειτουργίας.


Γ. Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων

Σε πρόσκληση του ΙΚΑ προς τους συνταξιούχους/δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα «κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» ορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων.
Παρόλ’ αυτά υπάρχουν επιμέρους θέματα που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, και χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης. Ειδικότερα:
1) Πως θα γίνει δυνατή η διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας του ήδη υπηρετούντος προσωπικού στις δομές του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ των δήμων; Είναι σαφές βέβαια πως δεν είναι θέμα του ΙΚΑ να δοθεί λύση αλλά έγκαιρα πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο που θα συμβάλει στη συνέχιση του «βοήθεια στο σπίτι». Σε αυτό το θέμα επαναφέρουμε τις προτάσεις που η έχει ήδη καταθέσει η ΚΕΔΕ.
Με την υπ. αριθμ. 35747-25/5/2012 επιστολή μας, διαβιβάστηκαν στην ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων οι προτάσεις μας οι οποίες συνίστανται στη με κάθε τρόπο διατήρηση των θέσεων του προσωπικού που υπηρετεί στο πρόγραμμα. Για να γίνει αυτό δυνατό πρέπει να υπάρχει συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους.  Επίσης προτείναμε πως η συχρηματοδότηση μπορεί να προέλθει από πόρους του ΕΚΤ, και συγκεκριμένα από τον Άξονα  Προτεραιότητας 2 «Ενίσχυση της  προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων» ή τον  Άξονα Προτεραιότητας 5 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού» του ΕΠΑΝΑΔ με την προκήρυξη σχετικής πρόσκλησης με τίτλο «Αναβάθμιση προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να υπάρχει σαφής σύνδεση με τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Η πρόσκληση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων που σήμερα κρίνονται απαραίτητες για την ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος, όπως δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης του υπηρετούντος προσωπικού και δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης και  αξιολόγησης της  υλοποίησης των παρεχόμενων από τις δομές Βοήθεια στο Σπίτι, υπηρεσιών.
Σε μία τέτοια περίπτωση,  υπάρχει  η δυνατότητα να προβλεφθεί σειρά δράσεων αναφορικά με την εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού και την κατάρτισή του στη χρήση εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος, την παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς και δράσεων ανάπτυξης του εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

2)Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου μία δομή/επιχείρηση κοινωνικής φροντίδας του ν. 4052/2012 να γίνει πάροχος; Μέχρι στιγμής δεν ανακοινωθεί τίποτα επί αυτού, ούτε έχει προηγηθεί διαβούλευση επ΄ αυτού με την ΚΕΔΕ η οποία εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των δυνητικά παρόχων. Έτσι λίγες ημέρες πριν την πρόσκληση δεν έχουν συζητηθεί βασικά θέματα όπως:
-Πως γίνεται η διαδικασία επιλογής και σύναψης ειδικής σύμβασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τους παρόχους;
-Ποια είναι η διαδικασία παρακολούθησης και πιθανής διακοπής της ανωτέρω ειδικής σύμβασης;
-Ποιό είναι και πως ορίζεται το ύψος χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο;
-Ποιοι είναι οι ειδικότεροι όροι της ανωτέρω χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο και της πληρωμής των παρόχων;
-Ποια θα είναι η χρονική διάρκεια της σύμβασης; (2,3 ή 4 χρόνια;)

3) Στην πρόσκληση που έχει απευθύνει το ΙΚΑ προς τους συνταξιούχους/δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα «κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», εντοπίζονται ζητήματα τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Αυτά αφορούν :
α) Μείωση   του ποσοστού αναπηρίας  που απαιτείται για την ένταξη στο πρόγραμμα από 67% σε 50%.
β) Μείωση του ορίου ηλικίας των μη αναπήρων από 78 σε 65 έτη.
γ) Αύξηση του ατομικού εισοδήματος σε 12.000,00 € ετησίως και σε περίπτωση ζεύγους ηλικιωμένων σε 20.000,00 €.  Να μην υπάρχει εισοδηματικό όριο για τα  ΑΜΕΑ. 
δ) Η αποζημίωση για τα ΑΜΕΑ, λόγω της ανάγκης για καθημερινή και ποικίλη υποστήριξη, η οποία διπλασιάζει και το κόστος παροχής υπηρεσιών, να είναι διπλάσια της αποζημίωσης που θα οριστεί για τα μη ΑΜΕΑ.
Ε) Τη δυνατότητα πιστοποίησης των δομών της αυτοδιοίκησης για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες να μπορούν να συμβάλονται με τα ασφαλιστικά ταμεία για την παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών (καρδιογραφήματα, υπέρηχους, μικροβιολογικές εξετάσεις κλπ)
Πεποίθησή μας είναι πως όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο στενής συνεργασίας και συνεχούς διαβούλευσης του Υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση για το σχεδιασμό και τις ειδικότερες λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πλαίσιο.

Δ. Προγράμματα και δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας
Στην κατεύθυνση της άμεσης ανακούφισης των ατόμων που πλήττονται ισχυρά από την κρίση το Υπουργείο εργασίας υλοποιεί τη δράση «Κοινωνικές δομές άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Η δράση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας μίας σειράς δομών που παρέχουν σύνθετες κοινωνικές υπηρεσίες στον πληθυσμό που απειλείται από κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Αυτές οι δομές προσδιορίζονται από την πρόσκληση σε:
Κοινωνικό παντοπωλείο
Ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων
Υπνωτήριο
Δομή παροχής συσσιτίων
Κοινωνικό Φαρμακείο
Δημοτικός Λαχανόκηπος
Τράπεζα χρόνου
Γραφεία Διαμεσολάβησης
Ενισχύοντας την εύστοχη επιλογή των δομών και την επιβεβλημένη εφαρμογή του προγράμματος καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις:
1) Να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους, στα δημοτικά ΝΠΔΔ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις που εκ του νόμου ασκούν αντίστοιχες δραστηριότητες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ως φορείς υλοποίησης. Ο αποκλεισμός της αυτοδιοίκησης από την υλοποίηση του προγράμματος και η ανάθεση στους Δήμους του ρόλου του συμπράττοντα φορέα, δεν συνάδει με τις επιταγές του Ν. 3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο οποίος ορίζει την τοπική αυτοδιοίκηση ως τον κατεξοχήν αρμόδιο δημόσιο φορέα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.
2) Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στο σύνολο των δήμων και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 80.000 κατοίκους.
 3) Να θεσμοθετηθούν οι δομές και ειδικά αυτές του Κοινωνικού Φαρμακείου και υπνωτηρίου για να λειτουργήσουν με προδιαγραφές και χωρίς το φόβο καταγγελιών από θιγόμενα συμφέροντα.

Ε. Ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης στην άσκηση πολιτικών υποστήριξης και προώθησης της εργασίας.

Στον τομέα της εργασίας έχουμε επιμένουμε στη διεκδίκηση της άμεσης αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΟΑΕΔ, όπως αυτή έχει διατυπωθεί σε σειρά από αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και της ΚΕΔΕ. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης είναι ακόμη πιο επιτακτική η μετατροπή του σε κεντρικό επιτελικό οργανισμό με μικρό μέγεθος  που να συντονίζει και να παρακολουθεί την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί η ευθύνη για διαμόρφωση Περιφερειακών και Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Γραφείων  Εργασίας στα οποία να ανατεθούν οι αρμοδιότητες της υλοποίησης των σχετικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο και τα οποία θα αντικαταστήσουν τις σχετικές Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί το χρόνιο αίτημά μας για καθιέρωση αξιόπιστου συστήματος, σύνθετων περιφερειακών και  τοπικών, στατιστικών δεικτών με την έκδοση στοιχείων για την εργασία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε επίπεδο Δήμου.


Στ.  Συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στα ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ με ρόλο συντονιστή φορέα
Σύμφωνα με τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, δυνητικοί  δικαιούχοι των ανωτέρω πράξεων είναι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις (Α.Σ.), όπως αυτές ορίζονται, οργανώνονται και λειτουργούν βάσει του άρθρου 18 του Ν.4019/2011 (216/Α). Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και λειτουργούν αποκλειστικά για την εκτέλεση της πράξης που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατηγορίας παρέμβασης.
Εταίροι των Αναπτυξιακών Συμπράξεων μπορεί να είναι:
α) τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, β) οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις τους, γ) οι δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, δ) οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 194 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) και της περίπτωσης β’ της παρ. 3  του άρθρου 252 του ν. 3463/2006 (Α’ 114), ε) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στ) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Οι υπό στοιχεία α), β) και γ) φορείς δεν δύναται να ορισθούν συντονιστές εταίροι των Συμπράξεων.
Το γεγονός αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση τόσο σε σχέση με την πολιτική που είχε ακολουθηθεί στο Γ΄ΚΠΣ, όπου οι Δήμοι ήταν υποχρεωτικά συντονιστές φορείς στην υλοποίηση των «Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης», όσο και με τις επιταγές του Ν. 3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».  
Προτείνουμε την αναβάθμιση του ρόλου της αυτοδιοίκησης σχετικά με δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας και την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής των δήμων, των νπδδ αυτών και των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων στις αναπτυξιακές συμπράξεις για την υλοποίηση ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ, αποδίδοντάς τους ρόλο συντονιστή εταίρου, διασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική εκτέλεση των πράξεων, προς όφελος πάντοτε των τοπικών κοινωνιών και της προσπάθειας της χώρας μας για ξεπέρασμα της κρίσης, περιφερειακή ανάπτυξη και δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Κύριε υπουργέ,
Οι Δήμοι τα δημοτικά ΝΠΔΔ και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, με τις χιλιάδες κοινωνικές δομές που διαθέτουν, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους έχουν αποδείξει πως σε όσες δράσεις του ΕΠΑΝΑΔ έχουν προκηρυχθεί, συμμετέχουν και αξιοποιούν τους πόρους αποτελεσματικά, επ’ ωφελεία του δημόσιου συμφέροντος. Η επίλυση των παραπάνω ζητημάτων θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και κυρίως θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την πολύπλευρη κρίση.
Η άμεση υιοθέτηση των προτάσεων μας θα έχει ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση του συνόλου των πόρων του ΕΠΑΝΑΔ, αλλά και τη βιώσιμη λειτουργία χιλιάδων κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο δε του σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου, οι προτάσεις μας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την σωστή και εύστοχη προσέγγιση των δράσεων που θα περιληφθούν σε αυτήν, για τον χωρίς αποκλεισμούς προσδιορισμό των φορέων υλοποίησης και κυρίως για το σωστό προϋπολογισμό των χρηματοδοτήσεων, ώστε η βιωσιμότητα δομών και δράσεων να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα. 



Με εκτίμηση
Σίμος Δανιηλίδης




Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών
Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι λυπηρό και παράλληλα εξοργιστικό η στάση κάποιων συναδέλφων καθώς και η τοποθέτηση του Συλλόγου Πελοποννήσου οι οποίοι απ’ ότι διαφαίνεται ο μοναδικός σκοπός τους είναι η διάσπαση των Σωματείων και η δημιουργία εντυπώσεων. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τη στάση τους και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της εργασίας μας?
Κατ ’αρχήν προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων, σας αναφέρουμε τα εξής:
Το υπάρχον Συντονιστικό δημιουργήθηκε εκ νέου με την πρωτοβουλία κάποιων Σωματείων, γιατί για όσους δεν γνωρίζουν προϋπήρχε με άλλη συγκρότηση και διαλύθηκε εξ’αιτίας κάποιων συναδέλφων που ήταν μέλη και «κόπτονται σήμερα», με μοναδικό στόχο να το ξαναδιαλύσουν.
Αλλά στο δια ταύτα…… Η σημερινή ομάδα του «άτυπου» επί της ουσίας συντονιστικού το οποίο όμως αποδέχονται όλοι οι πολιτικοί φορείς ,δεν φυτρώσε… έχει  εκλεγεί μέσα από τα Σωματεία!  Και η πλειοψηφία είναι Πρόεδροι Σωματείων!
 Η ομάδα λοιπόν αυτή έδωσε τα μέγιστα των δυνατοτήτων της  εδώ και 3-4 χρόνια και κυρίως το τελευταίο διάστημα, με όλες τις πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας, θυσιάζοντας  τα μέλη της πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή τις οικογένειες τους αλλά και επιβαρύνοντας οικονομικά και την τσέπη τους, διότι όπως γνωρίζετε τα οικονομικά των Σωματείων είναι σε άθλια κατάσταση.
Παρ’ όλα αυτά ουδέποτε   διαμαρτυρηθήκαμε και πάντα είμαστε στην πρώτη γραμμή και προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουμε τα καλύτερα για την εργασία μας.
Και μέχρι ώρας τα καταφέραμε! Μπορεί όχι με τον τρόπο που όλα τα Σωματεία θέλουμε, δηλαδή να δοθεί οριστική λύση και τακτοποίηση των εργαζομένων σε μόνιμη βάση, αλλά ωστόσο εξακολουθούμε να είμαστε στην εργασία μας, τη διαφυλάξαμε με κάθε τρόπο κάτω από τη πιο δύσκολη συγκυρία που διανύουμε ως χώρα!
Παράλληλα η ομάδα αυτή φροντίζει για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων διαδικτυακά μέσω των blogs κάτι για το οποίο βέβαια δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μιας και η ενημέρωση θα μπορούσε να γίνει αποκλειστικά και μόνο στις Συνελεύσεις των Σωματείων.
Ωστόσο το κάνουμε για να ενημερώνονται και συνάδελφοι όπου δεν έχουν Σωματείο στην περιοχή τους.
Και το κάνουμε χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος (μέσω των διαφημίσεων στα blogs) διότι κάποιοι με την καχυποψία που τους διακρίνει, μπορεί να ισχυρίζονται και αυτό.
Για όλα αυτά λοιπόν που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν περιμένουμε τα εύσημα, αλλά τουλάχιστον, μία αναγνώριση για τον κόπο τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει καθώς και την ψυχολογική πίεση που έχουμε υποστεί με όλα αυτά.
Και για να έρθουμε στο παρόν! Ζητήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας αυστηρά μία πενταμελή επιτροπή από τα μέλη του Συντονιστικού διότι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να είμαστε 15-17 άτομα στις συναντήσεις συν οι αρμόδιοι φορείς.
 Αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι έπρεπε τα μέλη του Συντονιστικού να επιλέξουν άμεσα πέντε άτομα κάτι που και για μας ήταν δύσκολο, έπρεπε όμως να γίνει.
Και επειδή η επιλογή ήταν δύσκολη μπήκαν κάποια κριτήρια όπως η παλαιότητα και η συχνότητα των μελών στις συνεδριάσεις του συντονιστικού, καθώς επίσης και η δέσμευση ότι τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να είναι κάθε δεκαπέντε μέρες ή και συχνότερα αν χρειαστεί στις συναντήσεις με το Υπουργείο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν το πιο νέο μέλος στην ομάδα του Συντονιστικού ήταν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου της Πελοποννήσου, που σημειωτέον  στις τελευταίες συναντήσεις του Συντονιστικού και κυρίως στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού ήταν απών. Στη θέση του έρχονταν άλλα άτομα εξουσιοδοτημένα από το σύλλογό τους. Που λοιπόν το παράλογο?
Και για να έρθουμε στην επιτροπή! Η επιτροπή αυτή που τόσο «θόρυβο» προκάλεσε, ο ρόλος της θα είναι να μεταφέρει τις θέσεις των Σωματείων στους αρμόδιους φορείς, και αντίστροφα να ενημερώνει τα Σωματεία μέσω των εκπροσώπων τους στη Συντονιστική ομάδα, για τις προθέσεις του Υπουργείου ώστε τα Σωματεία να παίρνουν αποφάσεις για το τι θα πράξουμε.
Καμιά λοιπόν ευθύνη για να εξηγούμαστε και καμιά απολογία δεν έχουμε να δώσουμε ως επιτροπή για τις όποιες εξελίξεις. Η προσπάθεια θα είναι συλλογική και απ’ όλους και η ίδια βαρύτητα αναλογεί σε όλους μας! Ούτε πολιτικοί παράγοντες είμαστε, ούτε υπουργοί, ούτε εργατοπατέρες που πάμε να κάνουμε κάποιες κρυφές συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι!
Τώρα, αν κάποιο Σωματείο θέλει να διαφοροποιηθεί και να μη συμμετέχει στην όλη προσπάθεια του Συντονιστικού ή θεωρεί ότι θέλει να  χαράξει δική του πορεία, είναι δικαίωμα του. Αρκεί να το δηλώσει και μπορεί να αποχωρήσει!
Όσον αφορά την επιλογή των ατόμων της ομάδας του Συντονιστικού, επειδή τέθηκε και αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η επιλογή των ατόμων της Συντονιστικής ομάδας έγινε από τα Σωματεία τους! Δεν φύτρωσε όπως ήδη έχει αναφερθεί, αν κάποιοι θεωρούν  τα μέλη της  ζιζάνια!
Συνήθως η ομάδα του Συντονιστικού έχει ως κανόνα να μην απαντά σε κακοπροαίρετα σχόλια που γίνονται, ας μου επιτραπεί η έκφραση από «άσχετους» και «κακόβουλους» συναδέλφους που εκ του ασφαλούς κάνουν σχόλια καθισμένοι μόνιμα στην αναπαυτική πολυθρόνα τους!
Το να μας χαρακτηρίζουν όμως  απαράδεκτους και ανέντιμους, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι τελικά υπάρχει μεγάλη ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ σε κάποιους, και φυσικά τους επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που με τόσο ευκολία ξεστομίζουν!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σοφία Κολιζέρα


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012


ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου συντονιστικού των ΒΣΣ με το Υπουργείο Εργασίας στην οποία μετείχαν επίσης υπηρεσιακοί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Εργασίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αττικής, ο Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ. 
Σε πρώτη φάση έγινε μία ανάλυση περί των κοινωνικών επιχειρήσεων και του κατ' οίκον φροντίδας ηλικιωμένων.
Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις απ' όλες τις πλευρές τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τα Σωματεία σας. Θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις με το Υπουργείο, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για εξεύρεση λύσης της διασφάλισης των εργαζομένων, επειδή μέχρι στιγμής δεν ειπώθηκε κάποια συγκεκριμένη  πρόταση από πλευράς Πολιτείας.
 Για το λόγο αυτό επιλέγει ομόφωνα πενταμελή επιτροπή από το Πανελλήνιο Συντονιστικό  μετά από απαίτηση του Υπουργείου Εργασίας,  η οποία θα μπορεί να παραβρίσκεται ανελλιπώς  στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.
 Σήμερα 23/10/2012 συνεδρίαζε το ΔΣ της ΚΕΔΕ όπου ένα από τα θέματα τους ήταν το ΒΣΣ. όπου παραβρέθηκε και πάλι το Παν.Συντ. των ΒΣΣ. Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ κυρίως όσον αφορά τα κριτήρια των ωφελουμένων για το κατ' οίκον φροντίδας ηλικιωμένων του ΙΚΑ, και έθεσαν θέμα σχετικά με τη μη διασφάλιση του προσωπικού όπως έχουν τα πράγματα. 
Τάχθηκαν στην αλλαγή των κριτηρίων (ηλικία-εισόδημα) προκειμένου να υπάρχουν και ωφελούμενοι. Όσον αφορά τους εργαζόμενους η πρόταση από πλευράς του Προέδρου της κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, είναι η εξασφάλιση συγχρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και παρ' ότι από τα αρμόδια υπουργεία την έχουν αποκλείσει, ισχυρίζεται πως είναι εφικτή.Τάχθηκε επίσης και οποιασδήποτε άλλης  πρότασης που να εξασφαλίζει τους εργαζόμενους και ζήτησαν συνεργασία με τα Σωματεία.
Έγινε επίσης συνάντηση του Συντονιστικού με την Αντιπεριφερειάρχη του Ν.Αττικής όπου ανέφερε ότι θα στηρίξει το ΒΣΣ και τη διασφάλιση των εργαζομένων με κάθε τρόπο.
 Περισσότερη ανάλυση στα κατά τόπους Σωματεία σας όπου  θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από τα Προεδρεία.  

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012




ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012

                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 1258




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι προβλέψεις αλλά και οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνονται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.
Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο «ποταμός» συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους «Γερμανούς κατακτητές» βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.
Ουσιαστικά τους «έδωσε» ή κοινώς τους μαρτύρησε, αν και ήταν γνωστό, στους περισσότερους από εμάς ποιοι συνομιλούσαν μαζί του.
Ποιοι είναι οι αιρετοί; Χρειάζεται να τους ξέρουμε ώστε με τον καλύτερο τρόπο να προετοιμάσουμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας.
Είναι οι Δήμαρχοι Πάτρας κ. Δημαράς Ιωάννης, Βέροιας κα Χαρά Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και πολλοί άλλοι τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν καιρώ.
Εκτός από τις παρεμβάσεις μας αυτές, προετοιμαζόμαστε για τη μαζική και δυναμική παρουσία μας στην Ελληνογερμανική συνέλευση των Δημάρχων που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους τους. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.
Μόλις πληροφορηθούμε την ακριβή ημερομηνία και το χώρο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Μέχρι τότε αποκαλύπτουμε τους Έλληνες «συνεργάτες» Δημάρχους που υπακούουν στα κελεύσματα της συγκυβέρνησης και της τρόικα στις τοπικές κοινωνίες και προετοιμάζουμε την αντίδρασή μας για να τους χαλάσουμε «τις προσοδοφόρες επενδύσεις τους».

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
           Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                          Γιάννης Τσούνης




                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΒΣΣ Ν.Αττικής καλεί τα μέλη του Σωματείου στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 16:30' στο Εργατικό Κέντρο (Γ'Σεπτεμβρίου 48 Β) .
                                      ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
1. Κατ' οίκον φροντίδας Ηλικιωμένων ΙΚΑ
2.Ενημέρωση σχετικά με τις  υφιστάμενες δομές  ΒΣΣ  η οποία έχει προκύψει από συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.
3.Πως διαφαίνεται το μέλλον των υφιστάμενων δομών ΒΣΣ- Ανταλλαγή απόψεων - Προτάσεις.

Όλοι οι Συνάδελφοι οφείλουν να έχουν παραδώσει το ερωτηματολόγιο της έρευνας που διεξάγεται,συμπληρωμένο μέχρι τότε.
Παρακαλούνται όλοι οι Συνάδελφοι για την προσέλευση τους



                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                               Σοφία Κολιζέρα                        Νίκος Παππάς

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΟΧΟΙ


Κ.Υ.Α. αριθμ. Φ.80000/ οικ.16011/ 1709/5.10.2012Όροι, προϋποθέσεις συμμετοχής, ύψος της χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο, σύναψη σύμβασης και διαδικασία παρακολούθησης και πληρωμής παρόχων, για τη λειτουργία του προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων
Αριθμ. Φ.80000/οικ.16011/1709

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄ 41).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 4075/2012 (ΦΕΚ Α΄ 89).

3. Την από 14.6.2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 135/Α΄/14.6.2012.

4. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Φ.80000/8786/1078/11.4.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1240) απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Κριτήρια και διαδικασία επιλογής ωφελούμενων για την υλοποίηση προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων».

5. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Φ.80000/οικ.7479/1557/10.4.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1565) κοινής υπουργικής απόφασης «Δημιουργία ειδικού κωδικού μεταφοράς πόρων από το Λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ».

6. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98) «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».

7. Τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2012 (ΦΕΚ Α΄ 141) « Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών», του Π.Δ. 86/2012 (ΦΕΚ Α΄ 141) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» και του Π.Δ. 90/2012 (ΦΕΚ Α΄ 144) «Διορισμός Υπουργού και Υφυπουργών».

8. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 48/2012 απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 2105) περί Καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

9. Τις διατάξεις του Π.Δ. 113/2010 (ΦΕΚ Α΄ 194) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες».

10. Την υπ’ αριθμ. ΑΑΥ Μ1781/1.10.2012 απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης και το υπ’ αριθμ. Γ23/324/3.10.2012 συμπληρωματικό έγγραφο του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

11. Την προτεραιότητα ενίσχυσης των ηλικιωμένων και ανάπηρων συνταξιούχων για την κάλυψη αναγκών κατ’ οίκον φροντίδας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

12. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του ΚΑΕ 0677 του προϋπολογισμού του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, στον οποίο μεταφέρεται από το ΑΚΑΓΕ ποσό έως τριάντα πέντε (35) εκατομμύρια ευρώ καθώς και από την προβλεπόμενη της παρ. 9 του άρθρου 30 του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ Α΄ 89) εισφορά, 

αποφασίζουμε:

Για την υλοποίηση του Προγράμματος «κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», κατ’ εφαρμογή του άρθρου 138, μέρος Β του Ν. 4052/2012 ορίζουμε με την παρούσα τους όρους, το ύψος χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο και κάθε άλλο αναγκαίο σχετικό θέμα για τη σύναψη και παρακολούθηση των συμβάσεων μεταξύ του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ και των παρόχων.

Άρθρο 1
Δημιουργία Μητρώου παρόχων

1. Για την υλοποίηση του Προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ δημιουργείται και τηρείται Μητρώο παρόχων. Με τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο παρόχους το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ συνάπτει ειδικές συμβάσεις με τις οποίες αυτοί αναλαμβάνουν, έναντι καθορισμένης αμοιβής ανά ωφελούμενο, να παρέχουν υπηρεσίες κατ` οίκον βοήθειας στα πρόσωπα που εντάσσονται στο πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων κατά τα κριτήρια και τη διαδικασία που προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. Φ.80000/8786/1078/11.4.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1240) απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

2. Στο Μητρώο παρόχων δύνανται να ενταχθούν:

α) επιχειρήσεις Δήμων των άρθρων 103 και 107 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87),

β) επιχειρήσεις Περιφερειών των άρθρων 194 και 198 του Ν. 3852/2010,

γ) νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,

δ) νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό κοινωνικής φροντίδας ή υγείας κατά τις καταστατικές τους διατάξεις,

ε) αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στο σκοπό τους την κοινωνική ανάπτυξη ή πρόνοια ή συναφή προς τα ανωτέρω σκοπό κατά το οικείο καταστατικό,

στ) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας του Ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α΄ 226), και εφόσον όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο παρόχων του Προγράμματος Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, και συγκεκριμένα:

α) Παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας ή φροντίδας ή υγείας ή πρόνοιας ή άλλες συναφείς προς τα ανωτέρω υπηρεσίες κατά το ισχύον καταστατικό τους.

β) Απασχολούν κατ’ ελάχιστον τρία άτομα προσωπικό, ένα άτομο ανά ειδικότητα όπως ορίζονται κατωτέρω: 

Έναν (1) τουλάχιστον Κοινωνικό/ή Λειτουργό (πτυχιούχο ΑΕΙ/ΤΕΙ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος) ή Ψυχολόγο ΑΕΙ ή πτυχιούχο ΑΕΙ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης.

Έναν (1) τουλάχιστον Νοσηλευτή/τρια (με άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ [πιστοποιημένο από ΟΕΕΚ ή ΕΟΠΠΕΠ] ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου τίτλου Σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με άδεια άσκησης επαγγέλματος) ή Επισκέπτη Υγείας (ΤΕΙ).

Έναν (1) τουλάχιστον Οικογενειακό/ή Βοηθό.

3. Οι πάροχοι πέραν των βασικών ειδικοτήτων της προηγούμενης παραγράφου μπορούν να απασχολούν και άτομα με τις ακόλουθες ειδικότητες του Ιατρού, Βοηθού Νοσηλευτή, Εργοθεραπευτή, Φυσιοθεραπευτή, κ.λπ., ώστε να μπορούν να παρέχουν και συμπληρωτικές υπηρεσίες.

Άρθρο 2
Διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένταξης στο Μητρώο παρόχων

1. Για την ένταξη στο Μητρώο παρόχων και τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά, στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

Κατά την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος για την ένταξη στο Μητρώο παρόχων, η σχετική αίτηση υποβάλλεται μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ η οποία αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και ανακοινώνεται με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Στη συνέχεια η διαδικασία παραμένει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφερόμενων.

Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν την γεωγραφική περιοχή, επιπέδου Καλλικρατικού Δήμου, στην οποία μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες κατ οίκον Φροντίδας. Επίσης δηλώνουν και τυχόν άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις πέραν της έδρας στις οποίες δραστηριοποιούνται και με τις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι υποψήφιοι πάροχοι αποστέλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα όπως καθορίζονται στο άρθρο 3 της παρούσας στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων»

Με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, μετά από έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εγκρίνεται η σύναψη σύμβασης και η ένταξη στο Μητρώο παρόχων του Προγράμματος.

2. Τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο παρόχων είναι:

Στοιχεία της Επιχείρησης του παρόχου: Α.Φ.Μ. − Αριθμός Μητρώου Εργοδότη ΙΚΑ−ΕΤΑΜ (Α.Μ.Ε.) – Επωνυμία − Νομική μορφή − Διεύθυνση έδρας και Παραρτημάτων, στοιχεία επικοινωνίας:τηλέφωνο – Fax − Email, στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου

Στοιχεία απασχολούμενου προσωπικού

Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού

Στοιχεία Ωφελούμενων στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες από τον πάροχο.

3. Οι ενταγμένοι στο Μητρώο παρόχων, εφόσον υπογράψουν με το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ σύμβαση παροχής των υπηρεσιών του Προγράμματος, οφείλουν να γνωστοποιούν κάθε μεταβολή που γίνεται στα στοιχεία τους που τηρούνται στο Μητρώο και να ενημερώνουν το Τμήμα παρόχων της Διεύθυνσης Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων.

Άρθρο 3
Δικαιολογητικά για την ένταξη στο Μητρώο παρόχων

Οι πάροχοι μετά την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αποστέλλουν στη Διεύθυνση Κατ’ οίκον Φροντίδας τα παρακάτω απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο του καταστατικού ή της συστατικής πράξης και ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού ή ανακοίνωση στην αρμόδια Νομαρχία όπου κατά νόμο προβλέπεται δημοσίευση.

2. Αντίγραφα των μέχρι τη στιγμή της αίτησης τροποποιήσεων του καταστατικού ή της συστατικής πράξης και τα σχετικά ΦΕΚ όπου υπάρχουν.

3. Αντίγραφο έναρξης δραστηριότητας/επιτηδεύματος σε περίπτωση ατομικών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων και ετερερόρυθμων εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, ανωνύμων εταιρειών, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

4. Πρακτικό αρμόδιου διοικητικού οργάνου για ορισμό νόμιμου εκπροσώπου

5. Αντίγραφο ταυτότητας νόμιμου εκπροσώπου.

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 για:
• Μη διακοπή άσκησης δραστηριότητας
• Μη λύση επιχείρησης
• Μη πτώχευσης
• Απουσίας διαδικασίας εκκαθάρισης ή ανάλογης κατάστασης/αναγκαστικής διαχείρισης
• Μη ύπαρξης αδικημάτων από τον νόμιμο εκπρόσωπο

7. Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προσκομίζουν την πιστοποίηση ένταξης στο γενικό Μητρώο κοινωνικής οικονομίας του Υπουργείου εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.

8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του Νομίμου Εκπροσώπου στην οποία θα δηλώνονται:
• ότι η επιχείρηση είναι ενήμερη για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα, τους
οποίους και αποδέχεται ανεπιφύλακτα,
• ότι όλα τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά είναι ακριβή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της αίτησης,
• οι ασφαλιστικοί φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης στους οποίους ασφαλίζεται το προσωπικό όπως και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης.

9. Συμβάσεις εργασίας, Αναγγελίες πρόσληψης στον ΟΑΕΔ και Πίνακας προσωπικού θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ.

Άρθρο 4
Σύναψη σύμβασης

1. Το ΙΚΑ–ΕΤΑΜ συνάπτει ειδικές συμβάσεις με τους ενταγμένους στο Μητρώο παρόχους με τις οποίες αυτοί αναλαμβάνουν, έναντι καθορισμένης αμοιβής ανά ωφελούμενο, να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας στα πρόσωπα που εντάσσονται στο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων». Η σύμβαση υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του παρόχου στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ της έδρας του παρόχου.

2. Σε περίπτωση Παρόχου που διατηρεί περισσότερες της μιας επαγγελματικές εγκαταστάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, υπογράφεται ξεχωριστή σύμβαση για κάθε επαγγελματική εγκατάσταση στο Υποκατάστημα ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, που υπάγεται η κάθε επαγγελματική εγκατάσταση.

3. Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται για ένα έτος από την υπογραφή της και ανανεώνεται αυτοδίκαια για ίσο κάθε φορά χρόνο εφόσον ο πάροχος πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων ένταξης του στο Μητρώο παρόχων που καθορίζονται από την παρούσα και δεν καταγγελθεί από οποιονδήποτε από του συμβαλλόμενους τριάντα (30) ημέρες πριν τη λήξη της.

4. Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο πάροχος υποχρεούται να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) πρακτικό αρμόδιου διοικητικού οργάνου για ορισμό νόμιμου εκπροσώπου και εξουσιοδότησής του να υπογράψει τη σύμβαση.

β) Φορολογική ενημερότητα/ασφαλιστική ενημερότητα σε ισχύ.

γ) Αντίγραφο ποινικού Μητρώου νόμιμου εκπροσώπου.

δ) Τροποποιήσεις καταστατικού ή συστατικής πράξης μετά την υποβολή της αίτησης (εφόσον υπάρχουν) και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου περί μη μεταβολής στοιχείων του καταστατικού ή της συστατικής πράξης της επιχείρησης.

ε) Πιστοποιητικό, ότι δεν τελεί υπό πτώχευση και δεν έχει κινηθεί εις βάρος του διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, ότι δεν τελεί υπό εκκαθάριση ή υπό αναγκαστική διαχείριση ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

Άρθρο 5
Διαδικασία σύναψης συμφωνητικού συνεργασίας Παρόχου με ωφελούμενο και έναρξη Παροχής Υπηρεσιών

1. Με την υπογραφή της σύμβασης χορηγείται στον πάροχο ειδικός κωδικός (κλειδάριθμος) με τον οποίο αποκτά πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ για εγγραφή στο λογαριασμό του των ωφελούμενων που θα τον επιλέξουν, καθώς και την υποβολή ηλεκτρονικά στοιχείων για την πληρωμή του.

2. O ωφελούμενος επιλέγει πάροχο από κατάλογο παρόχων της περιοχής του που του γνωστοποιείται από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ. Μεταξύ του ωφελούμενου και του παρόχου συνάπτεται συμφωνητικό συνεργασίας για το είδος των υπηρεσιών που θα παρασχεθούν καθώς και τον τρόπο παροχής τους. Αντίγραφο του συμφωνητικού συνεργασίας προσκομίζεται στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ με την πρώτη υποβολή των δικαιολογητικών πληρωμής του παρόχου. Η παροχή των υπηρεσιών πιστοποιείται με τήρηση εντύπου καταγραφής των επισκέψεων που υπογράφεται από τον ωφελούμενο.

3. Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας ο πάροχος καταχωρεί τον ωφελούμενο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ στο λογαριασμό του και παράλληλα τον δεσμεύει ώστε να μην μπορεί να επιλέξει άλλο πάροχο.

4. Παροχή υπηρεσιών για ωφελούμενο δεν γίνεται δεκτή πριν από την ημερομηνία καταχώρισης του ωφελούμενου σε λογαριασμό Παρόχου.

5. Ο ωφελούμενος δύναται να διακόψει τη συνεργασία του με τον συγκεκριμένο πάροχο μετά από καταγγελία του σχετικού συμφωνητικού συνεργασίας, η οποία κοινοποιείται στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ και στην οποία αναφέρονται οι λόγοι διακοπής της συνεργασίας. Ο πάροχος υποχρεούται να καταχωρήσει τη σχετική μεταβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ. Σε περίπτωση που ο πάροχος δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες η διακοπή γίνεται από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

Άρθρο 6
Παρεχόμενες Υπηρεσίες

1. Ο πάροχος υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες κατ’ οίκον, ανάλογα με τις ανάγκες φροντίδας κάθε ωφελούμενου, όπως ενδεικτικά περιγράφονται κατωτέρω:

α) Υπηρεσίες Κοινωνικής Στήριξης, όπως αξιολόγηση και ιεράρχηση κοινωνικών αναγκών, ατομική κοινωνική στήριξη, ενημέρωση των ωφελούμενων για τα δικαιώματα τους και υποστήριξη της επαφής τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλισης, υγείας και κοινωνικής προστασίας, διευκόλυνση ή συνοδεία των ωφελούμενων για τη συμμετοχή τους σε θρησκευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

β) Υπηρεσίες Νοσηλευτικής Φροντίδας όπως μέτρηση ζωτικών οργάνων ήτοι αιμοληψία, μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου, μέτρηση σφυγμών, αλλαγή και τοποθέτηση ουροκαθετήρα αιμοληψία/μεταφορά αίματος και ούρων στο νοσοκομείο, ενεσοθεραπεία, περιποίηση τραυμάτων, πρόληψη και περιποίηση κατακλίσεων, παρακολούθηση τήρησης φαρμακευτικής αγωγής, χορήγηση φαρμάκων, πρώτες βοήθειες επίσκεψη στο γιατρό για συνταγογράφηση, κ.λπ.

γ) Υπηρεσίες Οικιακής Βοήθειας όπως διατήρηση της υγιεινής και της καθαριότητα της οικίας, ψώνια, φροντίδα εξωτερικής εμφάνισης και ατομικής υγιεινής ήτοι πλύσιμο, ντύσιμο, κόψιμο νυχιών, προετοιμασία γευμάτων, αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμή λογαριασμών κ.λπ.

2. Οι υπηρεσίες παρέχονται για δέκα (10) ώρες μηνιαίως με συχνότητα δύο (2) επισκέψεων τουλάχιστον ανά εβδομάδα και ελάχιστο χρόνο ανά επίσκεψη τριάντα (30) λεπτά σε περίπτωση περισσότερων των δύο (2) επισκέψεων. Ο αριθμός των επισκέψεων ανά εβδομάδα καθορίζεται στη συμφωνία παρόχου ωφελούμενου ανάλογα με τις ανάγκες του ωφελούμενου.

3. Η αμοιβή του παρόχου ανά ωφελούμενο για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται σε εκατό (100) € μηνιαίως.

Η αμοιβή ανά ωφελούμενο υπολογίζεται με βάση τα προσκομισθέντα στοιχεία και παραστατικά.

4. Ο Κοινωνικός λειτουργός ή ο νοσηλευτής υποχρεούται να συντάσσει μηνιαία έκθεση για κάθε ωφελούμενο, στην οποία περιλαμβάνονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες, η καταγραφή και αξιολόγηση των αναγκών του ωφελούμενου, η προσαρμογή ή η εξατομίκευση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος.

5. Ο πάροχος ή το προσωπικό του απαγορεύεται να ζητά ή εισπράττει οποιαδήποτε αμοιβή από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του.

Άρθρο 7
Έλεγχος − Παρακολούθηση − Πληρωμή του παρόχου

1. Ο πάροχος σε μηνιαία βάση καταχωρεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ απολογιστικά στοιχεία της παροχής των υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

2. Η πληρωμή του παρόχου γίνεται από το Υποκατάστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ στο οποίο έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Για την πληρωμή του ο πάροχος υποβάλλει στο τέλος κάθε τριμήνου ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ αναλυτικά απολογιστικά στοιχεία των υπηρεσιών που παρείχε σε κάθε ωφελούμενο, με βάση τα οποία υπολογίζεται η αμοιβή του, που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη περίοδο. Επίσης υποβάλλει τα υπογεγραμμένα από τους ωφελούμενους στοιχεία που πιστοποιούν την παροχή των υπηρεσιών του.

3. Η εξόφληση του τιμήματος γίνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την υποβολή των παραστατικών και δικαιολογητικών πληρωμής και ύστερα από έλεγχο και έγκριση των αρμόδιων οργάνων του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

4. Για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, δια των αρμοδίων οργάνων του δύναται να διενεργεί τακτικούς και έκτακτους επιτοπίους ελέγχους, να ελέγχει και να προβαίνει στην διασταύρωση όλων των τηρούμενων στοιχείων από τους παρόχους και τους ωφελούμενους.

5. Το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει από τον πάροχο την επιστροφή τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, που ενδέχεται να προκύψουν μετά τη διενέργεια από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ τακτικών ή έκτακτων ελέγχων, επιτόπιων ή μη, προληπτικών ή κατασταλτικών και μετά τη διαπίστωση της σχετικής υπαιτιότητας του παρόχου.

Άρθρο 8
Ευθύνη − Λοιπές Υποχρεώσεις του παρόχου

1. Ο πάροχος οφείλει να απασχολεί, καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος της σύμβασής του με το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ το κατάλληλο προσωπικό σε αριθμό, σύνθεση, καταλληλότητα και εξειδίκευση που απαιτείται για την άρτια παροχή των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους, ελέγχοντας αν διαθέτουν τα κατάλληλα τυπικά προσόντα και τίτλους σπουδών που απαιτούνται από την παρούσα απόφαση. Οι τίτλοι σπουδών και τα λοιπά στοιχεία άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτούνται τηρούνται στην επιχείρηση του παρόχου καθ’ όλη την διάρκεια της Σύμβασης και είναι διαθέσιμα στα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ οποτεδήποτε ζητηθούν σε τακτικό ή έκτακτο έλεγχό του.

2. Ο πάροχος μπορεί να αντικαθιστά το προσωπικό του που σχετίζεται με το Πρόγραμμα από άτομα ισοδύναμων τυπικών προσόντων διασφαλίζοντας όμως τη συνεχή κάλυψη των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

3. Ο πάροχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού το οποίο θα παράσχει υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους σύμφωνα με τους όρους της παρούσας και για τη διασφάλιση ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται πάντα από το προσωπικό αυτό με τήρηση όλων των απαραίτητων κατά περίπτωση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

4. Ο πάροχος υποχρεούται να ασφαλίζει και να διατηρεί ασφαλισμένο το προσωπικό του και τους συνεργάτες του που θα απασχοληθούν για την υλοποίηση του Προγράμματος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στους αρμόδιους ασφαλιστικούς οργανισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας.

5. Ο πάροχος υποχρεούται να ενημερώνει έγκαιρα το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ για οποιαδήποτε μεταβολή στην κατάσταση και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ωφελουμένων, τους οποίους εξυπηρετεί στο πλαίσιο του Προγράμματος, εφόσον υποπέσουν στην αντίληψή του καθώς και για την διακοπή της συνεργασίας με ωφελούμενο μετά από πρωτοβουλία του ωφελούμενου.

6. Ο πάροχος ευθύνεται αποκλειστικά για τις υπηρεσίες που παρέχει στο πλαίσιο του Προγράμματος μέσω του προσωπικού του καθώς και για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις τους ή ζημίες που προκλήθηκαν κατά την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Ο πάροχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον ωφελούμενο για κάθε ζημία που θα υποστεί, εφόσον αυτή προκληθεί αποδειγμένα από υπαιτιότητα του παρόχου και του προσωπικού του.

7. Στην περίπτωση που ή το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ εναχθεί ή αναγκαστεί να καταβάλλει προς οποιονδήποτε αποζημίωση οποιασδήποτε φύσεως από παράβαση της σύμβασης από τον πάροχο ή το προσωπικό του και των συνεργατών του που σχετίζονται με την υλοποίηση του Προγράμματος, τότε το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ έχει δικαίωμα να προσεπικαλέσει στη δίκη τον πάροχο και να ζητήσει από τον πάροχο κάθε ποσό που τυχόν θα του ζητηθεί να καταβάλλει ή έχει καταβληθεί και κάθε άλλο ποσό, δαπάνη, ή ζημία που θα υποστεί από την αιτία αυτή.

8. Ο πάροχος έχει την υποχρέωση να τηρεί εμπιστευτικές και να μη γνωστοποιεί σε κανέναν τρίτο πληροφορίες ή έγγραφα που αποτελούν προσωπικά δεδομένα των Ωφελούμενων (π.χ. θέματα υγείας, οικογενειακής κατάστασης, κ.λπ.) και που περιέρχονται σε γνώση του κατά την παροχή υπηρεσιών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Άρθρο 9
Κυρώσεις

1. Η παράβαση εκ μέρους του παρόχου των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από τη σύμβαση που θα υπογράφει αποτελεί λόγο επιβολής κατ’ αυτού των κατωτέρω κυρώσεων:

α) Γραπτή σύσταση.

β) Οριστική καταγγελία της σύμβασης.

γ) Ποινική ρήτρα ποσό ίσο με το 20% του αιτούμενου από τον πάροχο ποσού για τις υπηρεσίες του προηγούμενου μηνός.

Οι ανωτέρω κυρώσεις επιβάλλονται μεμονωμένα ή σωρευτικά, ανάλογα με την συχνότητα και τη σοβαρότητα της παράβασης, με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

Άρθρο 10

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ