Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΒΣΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του βσΣ που για που για άλλη μια φορά έδωσαν το δυναμικό παρόν οι ίδιοι όπως πάντα εργαζόμενοι διότι οι άλλοι δεν μπορούσαν να αφήσουν τον καναπέ τους , εκτός βέβαια από κάποιους συναδέλφους  οι οποίοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν αυτή τη φορά. Η συγκέντρωση έγινε πλατεία Κλαυθμώνος όπου τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής βουλευτές: Ξανθός Ανδρέας (ΣΥΡΙΖΑ), Χαλβατζής Σπύρος (ΚΚΕ), Σταμπουλή Αφροδίτη (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ),Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Στρατούλης Δημήτρης (ΣΥΡΙΖΑ). Από πλευράς φορέων παραβρέθηκαν ο Θωμάς Μπιζάς μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χαρίσης Γιώργος από ΑΔΕΔΥ ενώ την απεργία στήριξαν Σωματεία των Δήμων Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, και το Σωματείο Καλλιθέας.
Και για να μη γίνει παρεξήγηση τα Σωματεία είχαν καλέσει Βουλευτές απ' όλα τα κόμματα. Ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε τους εργαζόμενους όπως είχε δεσμευτεί και στο Συντονιστικό, ότι επεξεργάζονται τροπολογία με τον εργατολόγο  κ.Μητρόπουλο την οποία θα κατεβάσουν στη Βουλή προς ψήφιση το επόμενο δεκαήμερο.
Ακολούθησε πορεία των εργαζομένων παρουσία και των βουλευτών στη Συγγρού, όπου γινόταν το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων εισέβαλαν στη Συνεδρίαση όπου αναρτήθηκε πανό του ΒΣΣ ακολούθησαν συνθήματα και ζητήσαμε παρέμβαση. Ο Υπουργός Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο ΒΣΣ  μιλώντας για εξάμηνη παράταση ή πιθανότητα και κάτι παραπάνω,ενώ δεσμεύτηκε για συνάντηση του Συντονιστικού για αύριο 31/12/2012 το πρωί. Ακολούθησαν εκ νέου δηλώσεις των Βουλευτών στην είσοδο του ξενοδοχείου προς τα ΜΜΕ και προς τους εργαζόμενους. Δήλωση έκανε και ο Αναγνωστάκης Δημήτρης από ΔΗΜΑΡ όπου ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για να δοθεί επιτέλους κάποια λύση. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεντεύξεις εργαζομένων στα ΜΜΕ και ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών όπου έγινε συνάντηση με τους αρμόδιους για την άμεση επίλυση της καθυστέρησης των χρημάτων μας.
Τόσο η συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες το Συντονιστικό του ΒΣΣ με τον Υφυπουργό Εργασίας κ.Παναγιωτόπουλο όσο και με τη σημερινή έκβαση γίνεται φανερό ότι οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Η παράταση βέβαια δεν είναι επιδίωξη μας είναι όμως μία κατάκτηση σε πρώτη φάση ενώ θα ακολουθήσουν συνεχόμενες διαβουλεύσεις για την οριστική λύση του ΒΣΣ. Δεν ευλογούμε τα γένια μας , όμως αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους αυτούς  τους Συναδέλφους που είναι πάντα παρόν χωρίς δικαιολογίες και μεμψιμοιρίες και που δεν είναι απλοί παρατηρητές ενώ  κάποιοι έχουν και το θράσος να κάνουν κακόβουλα σχόλια στο FB και είναι απόντες!!!!!!!! 
Επίσης δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο διαχειριστής του blog ΒΣΣ αυτό με το μαύρο φόντο και το σπιτάκι όπου δυστυχώς είχαμε δηλώσει και μέλη, αλλά το συγκεκριμένο blog κάνει παραπληροφόρηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012


ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής  Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ

Αθήνα, 28-08-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παρέμβαση Βασίλη Κεγκέρογλου κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ»

          Στην ομιλία του, μετά την εισήγηση του Προέδρου,  κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κεγκέρογλου, καταρχήν ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ψηφιστούν μέτρα που  θα υπονομεύουν την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων και που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους, όπως αυτά που διαρρέονται για μείωση συντάξεων ακόμη και της αγροτικής των 360 Ευρώ.
Στην συνέχεια, τόνισε ότι, πριν την ψήφιση στην Βουλή των μέτρων προσαρμογής που θα συμφωνηθούν και παράλληλα μ’ αυτά, θα πρέπει με συγκεκριμένες νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες:
1)      Να προωθηθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και προστασίας των αδύναμων όπως η οριστική διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», η δίκαιη και αποτελεσματική ρύθμιση των δανείων και μέτρα μείωσης του κόστους ζωής, όπως η μείωση της τιμής των καυσίμων,
2)      Να υπάρξουν απτά αποτελέσματα πάταξης της φοροδιαφυγής και κυρίως άμεσος έλεγχος των καταθέσεων στο εξωτερικό, σύμφωνα με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ
3)      Διασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
4)      Ενίσχυση των πρωτοβουλιών νέων επιστημόνων, νέων επιχειρηματιών για καινοτόμες δράσεις και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών
5)      Νέα προγράμματα για τους ανέργους από το ΕΚΤ
6)      Στελέχωση με υποχρεωτικές μετατάξεις υπηρεσιών πρώτης γραμμής για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την υποστήριξη της οικονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής
7)      Ιεράρχηση των αποκρατικοποιήσεων για να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν οι πραγματικά επιζήμιες και όχι όπως αυθαίρετα αποφασίζει η διυπουργική επιτροπή (π.χ τα ΕΛΤΑ δεν ζημιώνουν το δημόσιο ως κερδοφόρα  και επιτελούν κοινωνικό έργο, κυρίως στην περιφέρεια και την ύπαιθρο).
8)      Τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο, κ. Βενιζέλο, να πάρει πρωτοβουλίες ενόψει του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος ώστε ν’ ανοίξει η συζήτηση για μια Ευρωπαϊκή στρατηγική που θ’ αντιμετωπίζει τα βασικά Ευρωπαϊκά προβλήματα , την άνιση κατανομή πλούτου μέσα στην Ευρώπη και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας έναντι των αναδυόμενων οικονομιών, Κίνας , Ρωσίας, Ινδίας κλπ.  



                              ,Α.Παπανδρέου και Εμμ. Καστρινάκη 23,Α’ Όροφος 71202 Ηράκλειο
( 2810 331.333  2810 333.900 ΦΑΞ 2810 333.901

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις Δομές  Βοήθεια στο Σπίτι την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους τους και καλεί τους συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς σε συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο ΣΚΛΕ, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην δημιουργία του θεσμού,επισημαίνει  ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώvσημαίνει τη διακοπή παροχής επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών.
Μέσα στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η διακοπή της λειτουργίας των Δομών θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους και στη δημιουργία 3.800 νέων ανέργων.
Πάγια θέση του ΣΚΛΕ είναι η εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και σταθερής λύσης ώστε οι Δομές Βοήθεια στο Σπίτι να συνεχίσουν να υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της χώρας  με ωφελούμενους όλους τους Ηλικιωμένους και ΑμεΑ που χρήζουν υποστηρικτικών κατ΄οίκον υπηρεσιών χωρίς καμία διάκριση και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή.

Οι
 δομές Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να ενταθούν. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους. Κατά συνέπεια θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθούν οργανικά στη Δομή των υπό σύσταση Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Οι ήδη εργαζόμενοι σε αυτές που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 8-10 ετών θα πρέπει να ενταχθούν σε κενές οργανικές ή συνιστώσες προσωποπαγείς θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων που πρέπει να συσταθούν άμεσα σε κάθε Δήμο

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ


                                                                             Αθήνα, 28 Αυγούστου 2012

                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 1030






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική της συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 και 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, την καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, στις 9.00 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» διεκδικούν:

1.       Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από οκτώ (8) και πλέον χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
2.       Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.).
3.       Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία, φέρνοντάς τους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε μια χρονική περίοδο που συγκυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν τη συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, η αγωνιστική ενότητα συνολικά του κλάδου είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                         Γιάννης Τσούνης

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΣΤΟ  “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”                                 




Μετά από 12 παρατάσεις, δέκα χρόνια συνεχούς προσφοράς, απλήρωτοι κάθε φορά όπως και τώρα για οκτώ Μήνες τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι στο ΒσΣ,
ΑΠΕΡΓΟΥΝ
και προκηρύσσουν: 48 ωρη απεργία για 30 και 31 Αυγούστου, με κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, ώρα 9:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Mε καθημερινή φροντίδα 130000 ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα, 3800 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από  ΑΣΕΠ,

χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί με Νόμο για την χρηματοδότηση του ΒσΣ !!

φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να πείσουν τη πολιτεία. Μερικοί  ακόμα επιμένουν στην απανθρωπιά και στις πρόχειρες λύσεις. Προτείνουν την απόλυση 3800 εργαζομένων και τη παραχώρηση της φροντίδας και των χρημάτων αυτών, σε μερικούς Ιδιώτες. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !   ΑΙ-ΣΧΟΣ!

Ø      Καταλαβαίνετε  ότι καταρρέει η κοινωνία μας και η κοινωνική συνοχή από τη δημοσιονομική πολιτική;
Ø      Βλέπετε ότι οι ανήμποροι συνάνθρωποί μας συνεχώς πληθαίνουν;
Ø      Έχετε καταλάβει  ότι το ΒσΣ, κρατάει με νύχια και με δόντια απλωμένο το χέρι της πολιτείας προς τις ευπαθείς ομάδες, αφού είναι το μόνο πρόγραμμα που ενεργεί καθημερινά επί τόπου στις τοπικές κοινωνίες και τα σπίτια;
Ø      Θέλετε τελικά ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας όπως κάθε φορά εξαγγέλλετε;

Αν ναι, ήρθε η ώρα να το αποδείξετε.

30 Σεπτεμβρίου λήγει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και οι συμβάσεις των εργαζομένων. Κάντε λοιπόν αυτό που είναι  δίκαιο και σωστό:
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΒΣΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Κάντε το ΒσΣ, το θεμέλιο για τον σεβασμό στον άνθρωπο, στη χώρα μας.

Εξασφαλίστε τις Δημοτικές Δομές και όλους τους εργαζόμενους.
Ξεκινήστε τουλάχιστον από αυτό.
Φτάνει πια: -η κοροϊδία-  η ομηρία- η οικονομική εξαθλίωση μας- οι  πρόχειρες λύσεις-                  

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Ø     Εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησης
Ø     Κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων
Ø     Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μας.  

Η  Συντονιστική ομάδα των Σωματείων:
 Σοφία Κολιζέρα                    6948183161     (Ν. Αττικής)         Λουκία   Παπαϊωάννου       6975710418        (Βοιωτία)
 Τόνια Γεωργάκη                   6945755227        (Ήπειρος)          Ειρήνη Μπακέρη                 6947758664        (Κρήτη )
 Zωή Ιωακειμίδου                  6944835205  (Κ. Μακεδονία)      Γεωργέλης Στράτος             6976762345        (Λέσβος)
 Ιωάννης Αθανασίου              6979217354        (Λευκάδα)         Βούλα  Καμπανά                6948625713 (Αν. Μακεδονίας κ’ Θράκης)
Φούλα  Γκαραγκούνη            6974069109  (Ν.,Καρδίτσας)         Αγγελική Μαντέλου            6937631112 (Δ. Ελλάδας  κ¨ Πελοποννήσου )

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ


ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΣΤΟ ΒσΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 6,7,8 ΜΗΝΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.
 ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΔΗ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ  ΑΠΡΑΓΟΙ.
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ  ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ  ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ,  ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΑΝ ΠΑΡΕΡΓΑ. 
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΚΤΟΥΝ ΟΤΙ   ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ...ΓΝΩΡΙΜΙΑ...ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ.
 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ! 
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η Πολιτεία οφείλει να οργανώνει και να ενισχύει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους ασθενέστερους, τους έχοντες περισσότερο ανάγκη αδύναμους και ανήμπορους συμπολίτες μας .
Το ΒΣΣ  συνδέεται άμεσα  με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού,
άρα λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο στη δύσκολη περίοδο που διανύει το κράτος.  αφού το κόστος της κλειστής περίθαλψης είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό της ανοιχτής.
ΑΦΕΝΟΣ λοιπόν ότι σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα  πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών , Εργασίας ) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, ΑΦΕΤΕΡΟΥ δε ότι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ  ΤΩΝ χιλιάδων ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 9:00 Π.Μ  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.   
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ  ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ! ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ! ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ! ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!

ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΒΣΣ  ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ!  ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!









Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ:

-Μπήκαμε αξιοκρατικά σε αυτή τη δουλειά μέσω ΑΣΕΠ και όχι με "γλύψιμο"!
- Δουλεύουμε αδιάκοπα επί δέκα συνεχή έτη κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως τη δεδομένη στιγμή που η πλειοψηφία είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών, παρά ταύτα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας βάζοντας "πλάτη" σε αυτό το κράτος και τις εκάστοτε πολιτικές του!
-Γιατί καταφέραμε να αναδείξουμε τις τοπικές κοινωνίες με την κοινωνική προσφορά μας και συμβάλλαμε όχι μόνο ως βοήθεια στο σπίτι αλλά γενικότερα στην κάλυψη της "ανύπαρκτης" επί της ουσίας Πρόνοιας.
-Γιατί είμαστε τα αγαπημένα πρόσωπα όλων των παππούδων και γιαγιάδων!
-Γιατί  στήσαμε  από το μηδέν αυτές τις υπηρεσίες χωρίς θεσμικό πλαίσιο και πλάνο, παλέψαμε για το δίκαιο και τη βελτίωση συνθηκών των συμπολιτών μας και τα καταφέραμε!
-Γιατί δεν διστάσαμε  να διαπληκτιστούμε με τοπικούς άρχοντες κάποιες φορές για την προάσπιση της δουλειάς μας!
Επειδή αξίζουμε να παραμείνουμε γιατί αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό τόσο για εμάς όσο και για τους 130.000 ωφελούμενους(ηλικιωμένοι-ΑΜΕΑ).
Όσοι λοιπόν αρνούνται την απόλυσή τους οφείλουν να συμμετέχουν στην 48ωρη  πανελλαδική απεργία στις 30 και 31 Αυγούστου με κινητοποίηση στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης η πλατεία Κλαυθμώνος στις 9:00 π.μ
Εκεί θα δώσουμε για άλλη μια φορά τη μάχη μας, και θα κερδίσουμε!!!!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                              
                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάδελφοι, όπως  ξέρετε,  από τα τέλη του 2011 όταν και πλησίαζε η λήξη των συμβάσεων μας τότε,    το Συντονιστικό του ΒσΣ, κλιμάκωσε με κάθε τρόπο την πίεση  για να εξασφαλιστεί η  συνέχισή μας και για να βρεθεί μια  οριστική λύση.
 Με συνεχείς συναντήσεις τόσο με τα Υπουργεία, όσο και με τα Κόμματα, πιέσαμε με κάθε τρόπο ώστε, να αναδειχθεί η ανάγκη, τώρα που η χώρα λόγο δημοσιονομικής πολιτικής, περνάει τα πάνδεινα, το ΒσΣ, να μην διαλυθεί, αλλά να θεσμοθετηθεί, γιατί ειδικά τώρα, πρέπει να υπάρξει ένα Κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Ακολούθησε η εξάμηνη παράταση από 1/1/2012 έως 30/6/2012, (θυμάστε τα τραγελαφικά με το Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας τότε),  ενώ αμέσως μετά, και εν μέσω υπηρεσιακής κυβέρνησης, ακολούθησε η τρίμηνη παράταση 1/7/2012 έως 30/9/2012 με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και πάλι. Σε αυτό το διάστημα, εξασφαλίζετε με Νόμο και  για πρώτη φορά, για πρόγραμμα,  χρηματοδότηση  με  εθνικούς πόρους.  
Τώρα, πάλι είμαστε από κοντά, αφού και αυτή η παράταση τελειώνει.
 Έχουμε δηλαδή, τον τελευταίο χρόνο περίπου, ένα αδιάκοπο τρέξιμο, που έχει κλιμακωθεί όλο το καλοκαίρι. Και αυτό πιστέψτε μας, είναι, και επίπονο, και εξαντλητικό. 
Αλλά, είναι ανάγκη. Αυτήν την ανάγκη λοιπόν, ας την σεβαστούμε όλοι μας. Γιατί τα πράγματα, απλά, είναι  πάρα πολύ δύσκολα. Κάθε παράταση που τελειώνει και περνάει ο χρόνος, γίνετε όλο και πιο δύσκολο να εξασφαλίσουμε την ύπαρξή  μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, πρέπει, αυτήν  την ανάγκη, να την κάνουμε κτίση μας όλοι. Και να είμαστε έτοιμοι. 
  
 Έγιναν λοιπόν όπως ήταν προγραμματισμένο, για άλλη μια φορά, η συνεδρίαση του Συντονιστικού, (Αττική- Σοφία Κολιζέρα, Βοιωτία-Λουκία Παπαϊωάννου, Κώστας Κοσμίδης, Ήπειρο-Τόνια Γεωργάκη, Κρήτη-Χρυσούλα Κλεισαρχάκη, Φωκίδα-Λάμπρος Γκούλτας, Φθιώτιδα- Μαρία Παπαμάρκου, Μαγνησία- Θάλεια Ναρλή, Καρδίτσα-Φούλα Καραγκούνη, Λευκάδα- Ιωάννης Αθανασίου),   καθώς και οι συναντήσεις μας με Υφυπουργό Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλο και με το Υπ. Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη (Επίκειται συνάντηση των δύο Υπουργείων).  στην  μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, να πιέσουμε για το θεσμικό θέμα μας αλλά και το οικονομικό.

Αποτέλεσμα:  δεν υπάρχουν χρήματα   και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Οποιαδήποτε σκέψη για συνέχιση, παράταση, κολλάει, στο ότι πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο.

Επίσης, έγινε συνάντηση - ενημέρωση και ζητήθηκε η παρέμβασή τους, με Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλη, κ. Αναγνωστάκη και κ. Πανούση(βλ. σχετικό Δελτίου τύπου), καθώς  και με τον κ. Π. Κουκουλόπουλο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας και συμπληρώνοντας τις επαφές μας με τα Κόμματα ώστε να υπάρξει παρέμβαση τους με κάθε τρόπο,  και στη Βουλή,  κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Άρα λοιπόν συνάδελφοι, από ότι καταλαβαίνετε, αν μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να κάνουμε απεργία για τις τελευταίες παρατάσεις,  τώρα, δεν φαίνετε  να μένει άλλη επιλογή. 

Αποφασίσαμε:  48 ωρη απεργία, 30 και 31 Αυγούστου, με κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη, 30 Αυγούστου., ώρα 9:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ημέρα αυτή,  η ΚΕΔΕ, κάνει  έκτακτο συνέδριο λόγω των περικοπών που της έγιναν, και  προγραμματίζουν κλείσιμο των Δήμων, ενώ προβάλλουν ότι έτσι, τινάζονται  στον αέρα, όλες οι προνοιακές Δομές όπως το ΒσΣ. Σχετικά δελτία τύπου είδατε.
Οι Δήμαρχοι λοιπόν στο δρόμο. Τους έκοψαν τα χρήματα και απεργούν. Επιτέλους θα λέγαμε εμείς.

Εμείς,  έτσι και αλλιώς, θα είμαστε εκεί. 

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι, όλο αυτό το διάστημα που οι περισσότεροι βρίσκεστε σε διακοπές θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Σωματεία δεν έχουν αφήσει τα πράγματα στη μοίρα τους.!
Εδώ και ένα μήνα περίπου είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών,ΚΕΔΕ και Εργασίας προκειμένου να  διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της εργασίας μας.
.Δυστυχώς όμως παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μέχρι τέλη Ιουλίου -αρχές Αυγούστου θα μας είχαν δώσει απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι με τη συνέχιση του ΒΣΣ, στην συνάντηση που έκανε το Σωματείο Αττικής στις 6/8/2012 παρουσία και του Υπουργού κ.Στυλιανίδη διαπιστώθηκε ότι είμαστε στο ίδιο παρονομαστή! Κοινώς είμαστε στον αέρα.!
Τα προσχήματα που προέβαλλαν ήταν η έλευση της Τρόικας,  και κυρίως το οικονομικό! Επιδίωξη τους είναι να βρουν μια λύση παράλληλα με  το εργασίας. Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες επειδή αναβλήθηκε όπως είπαν από το Εσωτερικών η συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας που ήταν να γίνει χθες, λόγω Τρόικας.  Όπως και να έχει εμείς αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι είμαστε στο μηδέν, και το χρονικό διάστημα που μας έχει απομείνει είναι ελάχιστο.
Στη παρούσα φάση θα γίνουν από τα Σωματεία εκ νέου προσεγγίσεις των κομμάτων και των Βουλευτών για επερωτήσεις στη Βουλή και άσκηση πίεσης.Επίσης ο Σύριζα προτάθηκε να κατεβάσει σχέδιο Νόμου για το ΒΣΣ σε συνεργασία με τα Σωματεία.
Στις 20 και 21 του Μήνα θα συνεδριάσει  το Συντονιστικό και θα επιδιώξει πάλι  συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και εργασίας( το έχουμε ζητήσει και εγγράφως) ενώ ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι έχουμε αποφασίσει για πανελλαδική  απεργία στις 30 Αυγούστου όπου έχει Συνέδριο και η ΚΕΔΕ. Τις λεπτομέρειες θα τις μάθετε προσεχώς από τα Σωματεία σας.
 Η ημερομηνία ωστόσο έχει κλείσει για 30/8/2012 εκτός αν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη μέχρι τότε. 'Οπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά ποτέ ,η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.Καλές οι διακοπές αλλά αν δε θέλουμε να πάμε διακοπές διαρκείας από Οκτώβρη και μας ενδιαφέρει η δουλειά μας, ας αγωνιστούμε να παραμείνουμε..............Αυτά προς το παρόν!