Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΝΑΔΟΧΩΝ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΝΑΔΟΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»
  Όλοι οι φορείς θα πρέπει να έχουν προσκομίσει:
1.      Τα συνοδευτικά  έντυπα μέχρι και την 31 Ιουλίου 2011 πρωτότυπα (για όσους τα έχουν στείλει μόνο ηλεκτρονικά).
2.      Φορολογική ενημερότητα σε ισχύ κατά την πληρωμή της δόσης,  με αιτιολογία την είσπραξη χρημάτων.
3.      Ασφαλιστική ενημερότητα σε ισχύ κατά την πληρωμή της δόσης,  με  αιτιολογία την  είσπραξη χρημάτων.
4.      Έκδοση του αντιστοίχου παραστατικού παροχής υπηρεσιών του φορέα (Τ.Π.Υ. ή Α.Π.Υ.) προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α., το οποίο θα συμπληρώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις  που ακολουθούν. (παρακαλούμε να ακολουθήσετε σωστά το παράδειγμα που σας προτείνουμε συμπληρωμένο σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος)
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ:
Τα στοιχεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. :
Επωνυμία : Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.
Επάγγελμα : Σύμβουλοι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Διεύθυνση : Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 094149181
Δ.Ο.Υ.: Φ.Α.Ε.Ε. Αθηνών
 Στην αιτιολογία  πρέπει να αναφέρονται:
Ø       «Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και ο αριθμός ΟΠΣ. ανάλογα με τον τύπο  περιφέρειας   (ακολουθεί πίνακας με τους κωδικούς ΟΠΣ)
ΤΥΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ
328215
Ανατ. Μακεδονίας  & Θράκης
Ηπείρου
Θεσσαλίας
Ιονίων νήσων
Δυτικής Ελλάδας
Πελοποννήσου
Βορείου Αιγαίου
Κρήτης
3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

328216
Κεντρικής Μακεδονίας
Δυτικής Μακεδονίας
Αττικής
2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
328217
Στερεάς Ελλάδας
Νοτίου Αιγαίου

Ø       Δράση: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας»
Ø       Α΄ ΔΟΣΗ  (30%)  της από …./…./….  Σύμβασης  με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
o                                Το όνομα της Μονάδας  (ολογράφως)
o                                Ο αριθμός των ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ,  (σύμφωνα με τη σύμβαση)
o                                Το ποσό της δόσης που καταβάλλεται    ………  

Παράδειγμα :     Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΟΠΣ: ……………)
Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον  υπηρεσιών φροντίδας
Α΄ Δόση (30%) της από ……/…../…  (ημερομηνία) σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
Βοήθεια στο Σπίτι 1,     ……. (αριθμός) εξυπηρετούμενοι,     …….. (ποσό) €
Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας,  ……. (αριθμός) εξυπηρετούμενοι,  ……..(ποσό) €

Τα παραστατικά  θα πρέπει να αποσταλούν στα κεντρικά γραφεία της  Ε.Ε.Τ.Α.Α (Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα,  υπ΄ όψη κυρίας τ. Κουτρουμπέλη 3ος όροφος,
τηλ 2131320-618 ή 620

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΗ΄
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011
Ακολουθεί η με αριθμό 123/4-10-2011 ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αθανασίου Δαβάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στην ερώτηση του κυρίου Δαβάκη θα απαντήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος.
Παρακαλείται ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης να διατυπώσει την ερώτησή του.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και –θα έλεγα- διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής του λαού μας κάποιοι θεσμοί, οι οποίοι «εφευρέθηκαν» προκειμένου να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, φαίνεται ότι κλυδωνίζονται και αυτοί και βλέπω ότι κλυδωνίζονται με την αβελτηρία και τη βασική αδιαφορία, αδυναμία, αδράνεια της σημερινής πολιτείας.
Ένας από αυτούς τους θεσμούς είναι και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Είναι ένας πετυχημένος θεσμός, ένας θεσμός, ο οποίος έχει πετύχει τα εύσημα και από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ούτως ώστε όλοι μας να πρέπει να θέλουμε να τον στηρίξουμε και να βρισκόμαστε σε μία στάση θετική απέναντί του.
Οι εκατό και πλέον χιλιάδες άνθρωποι –μπορεί και περισσότεροι- οι οποίοι εξυπηρετούνται από αυτούς τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με αγωνία μας κοιτούν, με αγωνία κοιτούν την ελληνική πολιτεία, το Υπουργείο σας, κύριε Υπουργέ, προκειμένου να δοθεί λύση στο «σιδηρούν βραχίονα» του προγράμματος, που είναι αυτοί καθ’ εαυτοί οι εργαζόμενοί του.
Αυτοί οι εργαζόμενοι, κύριε Πρόεδρε, έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είναι ακόμη συμβασιούχοι -είναι, δηλαδή, παγκόσμια πρωτοτυπία- με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι και απλήρωτοι παραμένουν –πληρώνονται περίπου δύο φορές το χρόνο- και είναι τελείως αμφίβολο το εργασιακό τους μέλλον, δεδομένου ότι χρόνο με το χρόνο δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος, με αποτέλεσμα σήμερα αυτοί οι άνθρωποι –όπως προείπα- να βρίσκονται σε μία πλήρη αγωνία και να βρίσκεται σε μία πλήρη –θα έλεγα- εκκρεμότητα το ζήτημά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται, μετακυλιόμενο και σε αυτούς τους οποίους φροντίζουν.
Η επίκαιρη ερώτησή μου, λοιπόν, αποκτά περισσότερη επικαιρότητα, δεδομένου ότι σε ένα περίπου μήνα, σε λίγες μέρες, λήγει η ενέργεια αυτού του προγράμματος και θα ήθελα να είχα την επίσημη απάντηση της Κυβερνήσεως και για το μέλλον των εργαζομένων, αλλά κυρίως για το μέλλον της φροντίδας αυτών για τους οποίους οι εργαζόμενοι εργάζονται.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος έχει το λόγο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Επειδή τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς όπως τα είπατε, αγαπητέ συνάδελφε -δηλαδή είναι ένα πρόγραμμα, με το οποίο συνδέομαι και έντονα προσωπικά, γιατί έτυχε να είμαι πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος όταν το 2000 περίπου ξεκινούσε αυτό το πρόγραμμα και καθ’ όλη τη διάρκεια που προστέθηκαν φάσεις του το έζησα από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή- ξέρω ότι η ερώτησή σας έχει προκαλέσει ένα γενικότερο ενδιαφέρον.
Υποψιάζομαι –για να μη  πω ότι είμαι βέβαιος- ότι μας παρακολουθούν κιόλας αυτήν τη στιγμή από το κανάλι της Βουλής πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι και από τους εξυπηρετούμενους και από τους εργαζόμενους. Πρέπει να πω, μάλιστα, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο κοινοβουλευτικά από όλα σχεδόν τα κόμματα. Και ο παριστάμενος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ενημέρωση και ο ομόλογός του από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι προχθές ήταν στο Υπουργείο.
Έτσι, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε,  δεν θέλω να δώσω μία απάντηση τυπική κατά τα ειωθότα για πάρα πολλούς λόγους.
(ML)
(AM)
Πρώτα απ' όλα, γιατί πιστεύω ότι η εποχή μας δεν επιτρέπει άγονες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Είμαι σε θέση, ακριβώς για τους λόγους που είπα, να πω πάρα πολλά, πότε θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ερωτήματα, προβλήματα, πώς και γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν και πώς φτάσαμε εδώ. Θέλω όμως πρώτα απ' όλα ακριβώς γιατί δεν έχει δικαίωμα κανένας να παίζει είτε με εργαζόμενους που δουλεύουν και τους οφείλονται δεδουλευμένα πολύ δε περισσότερο με αυτούς που εξυπηρετούνται από τα προγράμματα, θα δώσω στην πρώτη φάση πολύ καθαρές απαντήσεις.
Πρώτον λοιπόν, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι στο σύνολό τους –θα κάνω στη συνέχεια αναφορά- από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. Θα κάνω όμως μία αναφορά από πού είναι αυτοί οι πόροι, γιατί είναι καλό να  το ξέρουμε και να πάψουμε να πανηγυρίζουμε στο όνομα κάποιων άλλων, εμείς που κατέχουμε προσωρινά, για λίγο διάστημα, κυβερνητικούς θώκους.
Δεύτερον, οι εργαζόμενοι πραγματικά με μεγάλη καθυστέρηση θα πληρωθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα προλάβουμε τα Χριστούγεννα. Σήμερα πήραμε την υπογραφή από το αρμόδιο Υπουργείο και έχει ξεκινήσει από το πρωί ένας αγώνας δρόμου για να μεταφερθούν οι πιστώσεις την άλλη εβδομάδα στους δήμους, προκειμένου να προβούν στην πληρωμή των εργαζομένων. Θέλω να πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα τα προλάβουμε για την πλειονότητα των εργαζομένων γιατί σε κάποιους δήμους μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με δικαιολογητικά ή άλλου τύπου παραστατικά που χρειάζονται για να διενεργηθεί η πληρωμή.
Όσον αφορά το τρίτο θέμα που θέτει η ερώτησή σας, με τους ίδιους τους εργαζόμενους, πρέπει να σας πω ότι έχουμε ξεκινήσει δύο διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν αρκετά σύντομα, εντός του έτους, μέσα από τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που εργάζεται σήμερα θα μπορέσει να συνεχίσει εκτός απροόπτου. Δεν μπορώ να δεσμευθώ γι’ αυτό, όμως οι δύο λύσεις που έχουμε βάλει μπροστά εδώ και λίγες μέρες θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται, που πραγματικά αρκετοί από αυτούς έχουν και υπερδεκαετή παρουσία στα προγράμματα -και πραγματικά είναι παραλογισμός να μην συνεχίσουν- και να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες  που παρέχουν γιατί έχουν και τη σχετική εμπειρία.
Είναι μία πρωτοβουλία που έχουμε πάρει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συνδράμει με ελάχιστα χρήματα έτσι ώστε να κρατήσει τον συγχρηματοδοτούμενο χαρακτήρα το πρόγραμμα, γεγονός που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι και να μην έχουμε και διακοπή των δομών βέβαια και από την άλλη έχουμε μία εσωτερική διαδικασία με το ΑΣΕΠ και το συναρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι ο Ευρωπαϊκός  Κανονισμός από τον οποίο διέπεται η διαχείριση του Ε.Σ.Π.Α. και συνακόλουθα και του Κοινωνικού Ταμείου, σε συνδυασμό με το ν.2190 με τον οποίο έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι επιτρέπει, κατά τη δική μας γνώμη, να συνεχίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Άρα να μην έχουμε και παλινωδίες με τη διακοπή των δομών έτσι ώστε να δούμε έναν τρόπο που θα πάμε πλέον σε συμβάσεις αορίστου χρόνου μέσα από έναν τακτικό διαγωνισμό με μία μοριοδότηση που θα είναι ανάλογη αυτής που υπήρξε με τα ΚΕΠ.
Αυτή είναι η θέση μας και για τους εργαζομένους, για να απαντήσω και στα τρία σκέλη. Στη δευτερολογία μου θα σας πω κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με όλα αυτά που είπα στην πρώτη φάση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλείται ο ερωτών Βουλευτής, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, να αναπτύξει την ερώτησή του.
Ορίστε, κύριε  Δαβάκη, έχετε το λόγο.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Κύριε  Πρόεδρε, το αυτοδιοικητικό παρελθόν του παρισταμένου Υφυπουργού πράγματι αποτελεί μία εγγύηση για το ανύστακτο ενδιαφέρον που οφείλει να έχει ο κάθε ένας ο οποίος διοικεί το συγκεκριμένο Υπουργείο το οποίο έχει σχέση με το «Βοήθεια στο Σπίτι», σχετικά με την τύχη αυτού του προγράμματος.
(IK)
(1ML)
Φυσικά, γεννά αισιόδοξη προοπτική και περνάει ευοίωνα μηνύματα η απάντησή σας, κύριε Υπουργέ, τόσο για τη συνέχιση του προγράμματος όσο και για την πληρωμή σε τέτοιους δυσχείμερους καιρούς αυτών των ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του προγράμματος, των εργαζόμενών του, αλλά και για αυτές τις δύο λύσεις που είπατε –και είμαι βέβαιος ότι θα αναφερθείτε λίγο διεξοδικότερα στη δευτερολογία σας- οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποτελέσουν μπούμερανγκ για αυτούς καθ’ εαυτούς τους εργαζόμενους μέσω της μοριοδότησης.
Διότι μπορεί να έρθει ένας «εξωτικός» κατά τη νομική έννοια και να υπερκεράσει έναν εργαζόμενο επί μία δεκαετία με συνεχείς και αδιάλειπτες συμβάσεις –κάτι που σημαίνει ότι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά και απαραίτητης απασχόλησης αυτός ο άνθρωπος- με μία συγκεκριμένη προϋπηρεσία και να δούμε να μπαίνουν σε αυτό το πρόγραμμα άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό καθ’ εαυτό το πρόγραμμα και καμμία εμπειρία και προϋπηρεσία.
Για να τακτοποιούμε λίγο τα πράγματα, για να τα κοιτάμε λίγο νοικοκυρεμένα και απλά, νομίζω ότι πετυχημένοι θεσμοί σε ώρες κρίσης πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού. Ένας τέτοιος θεσμός είναι και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Επαναλαμβάνω ότι λέγοντας αυτό παραβιάζω ανοικτές θύρες λόγω της αυτοδιοικητικής σας ιστορίας.
Αυτό το οποίο προέχει, λοιπόν, είναι να υπάρξει μία συγκεκριμένη, σταθερή, μόνιμη λύση για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν και τους επιτελείς και τα στελέχη αυτού του προγράμματος, προκειμένου να προχωρήσει. Νομίζω ότι διαφυλάττοντας αυτήν καθ’ εαυτήν την πορεία του προγράμματος πρέπει να διαφυλαχθεί -στο πνεύμα που μου απαντήσατε- και η πορεία και η ιστορία συνέχισης αυτών των ανθρώπων. Γιατί επαναλαμβάνω ότι σε ώρες κρίσης, σε ώρες δύσκολες ο λαός μας δεν πρέπει να αποστερείται ή να διακυβεύεται αυτή καθ’ εαυτή η ποιότητα της ζωής του , η ασφάλεια της ζωής του.
 Λέγοντας αυτό, μου έρχεται στο μυαλό, κύριε Πρόεδρε -στο λίγο χρόνο που μου απομένει παρενθετικά θα το πω- η ασφάλεια της ζωής του όταν πλήττονται και οι υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας. Και σας απευθύνομαι αυτήν τη στιγμή όχι ως καθ’ ύλην αρμόδιο, αλλά ως άνθρωπο και ως πολιτικό της ελληνικής περιφέρειας. Δεν μπορεί σήμερα το Νοσοκομείο Μολάων να πλήττεται και να γίνεται στόχος κατ’ εξακολούθηση για ζητήματα τα οποία αφορούν σοβαρές κλινικές τους, όπως είναι η Ορθοπεδική Κλινική και άλλες κλινικές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα αναστάτωσης και ψυχολογικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Το δεξί πόδι της Πελοποννήσου είναι αρμοδιότητος του νοσοκομείου αυτού, κύριε Υπουργέ. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι γίνεται όταν υπάρχουν προτάσεις και έγγραφα περί κλεισίματος κλινικών. Κλείνει η παρένθεση. Θα ασχοληθούμε αργότερα με αυτό το θέμα.
Εν πάση περιπτώσει, κλείνοντας, δεν μπορώ παρά να καταθέσω την αισιοδοξία μου –έστω συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί φοβάμαι ότι όλοι μας διεπόμεθα από τον κακό εαυτό της δημόσιας διοίκησης, αλλά επαναλαμβάνω ότι καταθέτω την αισιοδοξία μου- για την απάντησή σας και πιστεύω ότι θα υπάρξει μία εργώδης προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα αυτών των ανθρώπων.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, Υφυπουργός Εσωτερικών, έχει το λόγο για τη δευτερολογία του.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών): Θα ήθελα να δώσω, κύριε συνάδελφε και κύριε Πρόεδρε, αναλυτικότερα για αυτά που είπα μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πιστεύω ότι καθένας πρέπει να τις γνωρίζει, γιατί ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, αλλά και ο κ. Παπανδρέου που ήταν μέχρι πριν δυο βδομάδες Πρωθυπουργός, με αφορμή και λόγω της τεράστιας κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας, έχουν τονίσει επανειλημμένα και κοντά σε αυτούς και εμείς –πολλοί από εμάς- ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι η συνέχιση του προγράμματος έχει διασφαλιστεί βασικά από δύο πηγές. Η μία πηγή είναι τα 35 εκατομμύρια συν 10 του Υπουργείου Εργασίας. Είναι και από το αρμόδιο Υπουργείο εδώ ο συνάδελφος κ. Κουτσούκος. Αυτά –προσέξτε- είναι τα 35 από τα 100 εκατομμύρια περίπου της επώδυνης μείωσης των συντάξεων που έχουν δημιουργήσει το Λογαριασμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μεσοσταθμικά περίπου κατά 10% η περικοπή των συντάξεων έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κοντά στα 100 εκατομμύρια. Τα 65 εκατομμύρια θα πάνε σε άλλους σκοπούς. Τα 35 εκατομμύρια θα πάνε στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Από τους ίδιους που εξυπηρετούμε τα παίρνουμε δηλαδή.
Τα υπόλοιπα λεφτά που θα βάλει το Υπουργείο Εσωτερικών –γι’ αυτό είπα ότι δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε εμείς που πρόσκαιρα καταλαμβάνουμε κάποιους θώκους- θα τα πάρουμε κατ’ αρχήν από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, ιεραρχώντας φυσικά ως απόλυτης προτεραιότητας το πρόγραμμα, δηλαδή από τους δήμους, από αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τους δήμους.
(AD)
(1IK)
Δεν υπάρχουν, λοιπόν, μαγικές λύσεις. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά αισθάνομαι πάρα πολύ δυσάρεστα γιατί είπατε ότι δεν δείξαμε τον απαραίτητο ρεαλισμό. Τέτοιες προτάσεις είχαμε κάνει και παλαιότερα από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, όταν ήμουν στην άλλη πλευρά των θεσμών, την αυτοδιοικητική και δεν είχαμε βρει ευήκοον ους διαχρονικά στις κυβερνήσεις, και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, για τρίτη φορά ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Λέμε να πληρώσει ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Μα, ο Προϋπολογισμός είναι κάτι που συναποτελείται από τα έσοδα που όλοι μαζί συνθέτουμε και συγκροτούμε μέσα από τη φοροδοτική μας ικανότητα, μικρή ή μεγάλη.
Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε οπτική. Σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η Κυβέρνηση ιεράρχησε ως υψηλής προτεραιότητας το πρόγραμμα και ακριβώς γι’ αυτό και αντλεί πόρους απ’ αυτούς τους δύο λογαριασμούς που λέω, για να μπορέσει να συνεχιστεί το πρόγραμμα.
Όσον αφορά το δεύτερο στοιχείο που έχει σχέση με τις πληρωμές, είπα ήδη ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου. Όμως, θα ήθελα και εδώ να κάνω ένα σχόλιο. Προς Θεού! Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση για τις κινητοποιήσεις που υπήρξαν πρόσφατα, καθώς και για όλη τη θύελλα των εξελίξεων. Απλώς θέλω να πω ότι στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει το τίμημά του. Το γεγονός ότι είχαμε δύο, τρεις εβδομάδες κατάληψη στα συναρμόδια Υπουργεία, στη συνέχεια τη θύελλα των εξελίξεων για δύο εβδομάδες με όλα όσα ζήσαμε όλοι μας και στη συνέχεια μία, δύο εβδομάδες αρρυθμία προκειμένου να έρθουν ξανά τα δικαιώματα υπογραφής σε συναρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, μας έφθασε να τρέχουμε σε λίγο, Χριστουγεννιάτικα, για να μπορέσουμε να εξοφλήσουμε ανθρώπους στους οποίους χρωστάμε δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών.
Προς Θεού! Δεν λέω ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ή όλα όσα έγιναν! Όμως, καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας όλοι μας ότι όλα έχουν το τίμημά τους και να το λέμε στους Έλληνες πολίτες.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έξι μήνες τα ακούμε αυτά!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών): Έτσι είναι, κύριε Οικονόμου! Όλα έχουν το τίμημά τους! Εμείς στο Υπουργείο μας, για τρεις εβδομάδες εξαιτίας των καταλήψεων και για δύο εβδομάδες εξαιτίας της δικής μας απουσίας με τη θύελλα των πολιτικών εξελίξεων, το είχαμε σε αδράνεια! Πέντε εβδομάδες συνολικά!
Κύριε συνάδελφε, αν ρωτήσουμε έναν πρωτοετή φοιτητή της Νομικής, θα μας πει ότι εφ’ όσον χάσαμε τις πέντε εβδομάδες από τις πενήντα δύο, είχαμε 10% μειωμένη παραγωγικότητα το 2011! Αυτό λέει η σκληρή γλώσσα της επιστήμης, της οικονομίας και των αριθμών! Δεν υπαινίσσομαι κάτι ούτε φέρνω σε αντιπαράθεση τις κινητοποιήσεις με τη μη πληρωμή εργαζομένων! Προς Θεού! Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ούτε, βέβαια, θέλω να δικαιολογηθώ από την πλευρά του Υπουργείου!
Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους που είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα, κύριε συνάδελφε, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Είναι δύο λύσεις, μέσω των οποίων εγώ προσωπικά αισιοδοξώ ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να έχουμε την πολυτέλεια τουλάχιστον να επιλέξουμε όλοι μαζί τη λύση που πρέπει και με τους δήμους και με τους εργαζομένους, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνέχεια.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της μοριοδότησης, πρέπει να σας πω κάτι για τη μοριοδότηση που έχει γίνει στα ΚΕΠ. Επειδή μας ακούν και άνεργοι και εκπλήσσονται, πρέπει να πω ότι εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι ένας που δούλευε στο Δημόσιο πρέπει να μοριοδοτείται. Γι’ αυτό, όπως ξέρετε, καταργήθηκε η εσωτερική μοριοδότηση και εξισώθηκε –και ορθά- με την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.
Η προϋπηρεσία σε ένα δήμο δεν καθιστά κάποιον προνομιούχο να καταλάβει μία θέση έναντι ενός άλλου που έχει προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σωστό. Εδώ, όμως, έχουμε μία ιδιαιτερότητα. Αυτοί, δηλαδή, που δουλεύουν στο πρόγραμμα προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δεν μεσολάβησε κανείς. Άρα, λοιπόν, πρέπει να δούμε το θέμα της μοριοδότησης.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

AΠΕΡΓΙΑ

                                                             Λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ που έχει οριστεί για 1η Δεκέμβρη δεν θα μετακινηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα εργαζόμενοι από νησιά οι οποίοι θα συμμετέχουν. Κατόπιν λοιπόν συμφωνίας όλων των Σωματείων ΒΣΣ η απεργία μεταφέρεται στις 7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ στη πλατεία Συντάγματος. 
                                       

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                      
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                                                  

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από 1,5 μήνες  πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία
 ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας , τα  Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Δεκεμβρίου  με κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων στην Αθήνα. Τόπος  συγκέντρωσης  των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00 ώρα π.μ με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·       Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων  των εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή  στην εργασία  τους όπως δικαιούνται  μετά από 8-10 χρόνια  αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν  ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
·       .Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και  στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών  στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)

·       Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία  το λιγότερο 6 μήνες φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..

Θεωρώντας ως δεδομένη την ευαισθησία σας απέναντι στη σημαντικότατη προνοιακή υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και  στα εργασιακά μας προβλήματα  παρακαλούμε θερμά για τη στήριξη  και κάλυψη της απεργίας μας,. ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζοντας  παράλληλα τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας, όπως οφείλει να πράξει η πολιτεία.

Με εκτίμηση,
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα Σωματεία

- Αττικής
- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης
- κ. Μακεδονίας
- Δ. Μακεδονίας
- Ηπείρου
- Τρικάλων
- Καρδίτσας
- Μαγνησίας
- Φωκίδας
- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας
- Φωκίδας
- Βοιωτίας
- Εύβοιας
- Πελοποννήσου
- Κρήτης
- Δωδεκανήσων
- Κυκλάδων
- Λέσβου
- Σάμου
- Χίου
- Κέρκυρας
- Λευκάδος
Τηλ. Επικοινωνίας Συντονιστικής ομάδας  Σωματείων :
 Σοφία Κολιζέρα 6948183161(Αττική),Zωή Ιωακειμίδου6944835205(Θεσσαλονίκη), Παναγιώτης Σακελλαρίου 6945369635 (Καρδίτσα), Γιάννης Αθανασίου 6979217354 (Λευκάδα), Γεωργέλης Στράτος 6976762345(Λέσβος), Τόνια Γεωργάκη 6945755227(Ήπειρος), Αναστασία Πανούση 6979355419 (Κρήτη ), Παπαιωάνου Λουκία 6975710418 (Βοιωτία)

,

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΣΣ

Λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ που έχει οριστεί για 1η Δεκέμβρη δεν θα μετακινηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα εργαζόμενοι από νησιά οι οποίοι θα συμμετέχουν. Κατόπιν λοιπόν συμφωνίας όλων των Σωματείων ΒΣΣ η απεργία μεταφέρεται στις 7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ στη πλατεία Συντάγματος. 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΣΣ ΚΑΙ ΙΑΚ

  • ΑΔΑ457ΞΦ-ΥΜ1
  • Αριθμός Πρωτοκόλλου51009/ΕΥΣ 5360/ 24.11.2011
  • ΘέμαΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ ΙΑΚ
  • Τελικός ΥπογράφωνΕιδικός Γραμματέας - ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ -
  • Ημερομηνία Απόφασης25/11/2011
  • Ημερομηνία Ανάρτησης25/11/2011 10:55:20
  • Είδος ΑπόφασηςΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
  • ΦορέαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (π.ρ ΥΠΟΙΑΝ)
  • ΜονάδαΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΠΑ
  • Θεματική
    • Κοινωνικές δομές από ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις ΟΤΑ
  • ΑρχείοΛήψη ΑρχείουSHA-256: b02fe06082c85d94b6ba8960268f37d8e6460d344c26ea4553e1e22fb51f252b

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΒΣΣ

(Ο Ρυθμός θα είναι όπως στα τρίγωνα κάλαντα!)

Ρυθμιση, ρύθμιση νομοθετική
ζητάει το βοήθεια
για λύση οριστική έι...
ρύθμιση ,ρύθμιση νομθετική
ζητάει το βοήθεια
για να δικαιωθεί!

Άστρο φωτεινό
με το βοήθεια εδώ
για να σας φωτίσει
να γίνει το σωστό!
Πάρη και Γιανίτση
ακούστε το καλά
μπορείτε άμα θέλετε
να κάνετε πολλά!


Ρυθμιση, ρύθμιση νομοθετική
ζητάει το βοήθεια
για λύση οριστική έι...
ρύθμιση ,ρύθμιση νομθετική
ζητάει το βοήθεια
για να δικαιωθεί!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!!!!

Λόγω της προκύρηξης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη 1η Δεκέμβρη τα Σωματεία αποφάσισαν να μετακινήσουν τις κινητοποιήσεις του ΒΣΣ  στις 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ στο Σύνταγμα. Με λίγα λόγια εξακολουθεί  να υφίσταται η 48ωρη απεργία  για 1η και 2η Δεκέμβρη απλά μετατείθεται η μέρα των κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων των Σωματείων για τις 2 Δεκεμβρίου!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ!!!!!!!!!!!

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8-10 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΊΣΤΗΚΕ! ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΣΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ , ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΧΡΕΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΊΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΙΣΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΎΟΥΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΜΕΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ 7η  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΡΑ 10:00 Π.Μ ΓΙΑΤΙ  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18/11/2011 των Προεδρίων των Σωματείων βσσ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο, με την αναπληρωτή Υ...

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18/11/2011 των Προεδρίων των Σωματείων βσσ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο, με την αναπληρωτή Υπουργό κ. Γεννηματά και με άλλους υπηρεσιακούς του Υπουργείου. Την ίδια μέρα συνάντηση είχε επίσης η ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Τέσσερα σενάρια συζητήθηκαν σχετικά με την συνέχιση του βσσ και των εργαζομένων χωρίς βέβαια να δεσμεύονται ότι κάποιο απ' αυτό θα "παιχτεί" σίγουρα, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν θα τα αναφέρουμε. Όσοι ενδιαφέρονται θα πάρουν τη πληροφόρηση από τα Σωματεία τους. Θα αναφέρουμε όμως το τέταρτο σενάριο το οποίο θεωρούμε πολύ πιθανό το οποίο είναι να μη γίνει τίποτα και να πάμε σπίτια μας. Για το λόγο αυτό τα Σωματεία αποφάσισαν πανελλαδική απεργία 1η και 2η Δεκεμβρίου με κινητοποιήσεις την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Ο τόπος συγκέντρωσης και η ώρα θα οριστούν προσεχώς. Στο μεσοδιάστημα θα είμαστε σε συνεχείς επαφές μαζί τους και αν προκύψει κάτι θα ενημερωθείτε και πάλι από τα Σωματεία σας. Ήρθε η ώρα λοιπόν για δράση, άντε να δούμε στη πράξη  την αποφασιστικότητα μας!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΕΤΑΑ

Κατόπιν συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις πληρωμές των δομών από την ΕΕΤΑΑ σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κ. Ντίκο ο οποίος χειρίζεται το θέμα, σήμερα θα υπογραφούν οι εντολές πληρωμών από το Υπουργείο, αύριο θα σταλούν στη τράπεζα Ελλάδος και τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκέμβρη θα αρχίσουν να δίνονται τα χρήματα σε όσους φορείς έχουν υπογράψει με την ΕΕΤΑΑ.Τα προαναφερθέντα επιβεβαίωσε και ο κ. Γκέκας από την ΕΕΤΑΑ ο οποίος ανέφερε ότι μόλις πάρουν τα χρήματα θα αρχίσουν άμεσα τις πληρωμές. Ωστόσο επισημαίνουμε ότι όσοι φορείς δεν έχουν υπογράψει ακόμα με την ΕΕΤΑΑ κινδυνεύουν να χάσουν τη χρηματοδότηση. Η προθεσμία είναι μέχρι τέλος Δεκέμβρη..Θα πρέπει οι εργαζόμενοι των δομών αυτών να πιέσουν με κάθε τρόπο τους φορείς τους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στην εεταα άμεσα!

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΣΣ

Επειδή τελευταία εκφράζονται διάφορες απόψεις σχετικά με το τι κάνουν τα Σωματεία βσσ, τι περιμένουν και δεν κάνουμε απεργία, τελειώνουμε και περιμένουμε απαθείς το τέλος μας, σας απαντάμε τα εξής: όλο αυτό το διάστημα τα Σωματεία είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς σε καθημερινή βάση χωρίς υπερβολή. Προσπαθούμε σε συνεργασία και με τη ΚΕΔΕ να βρεθεί άμεσα λύση και να μπει σε εφαρμογή κάποια νομοθετική ρύθμιση που ετοίμαζε το Υπ. Εσωτερικών όπως μας είχαν πληροφοφήσει οι Σύμβουλοι του Υπουργού Καστανίδη και θα μας την ανακοίνωνε στις 10/11/2011, αλλά μεσολάβησε η μεταβατική Κυβέρνηση. Στη παρούσα φάση εξακολουθούμε να είμαστε σε συνεργασία με  το διάδοχο σχήμα  για τη προώθηση σχεδίου βιωσιμότητας του βσσ και επιδιώκουμε άμεσα συνάντηση με το επιτελείο του Υπουργείου εσωτερικών παρ' όλο που ακόμα δεν έχουν οριστεί αρμοδιότητες μεταξύ τους. Χρησιμοποιούμε τους "πάντες"  για άσκηση πίεσης όπως βουλευτές, κόμματα, Συλλόγους ΑΜΕΑ οι οποίοι έχουν στείλει υπομνήματα διαμαρτυρίας, και επίσης έχουν σταλεί επιστολές από τα Σωματεία προς όλα τα ΜΜΕ άσχετα αν δεν τα δημοσιεύουν. Δεν ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό!Την Παρασκευή 18/`11/2011 υπάρχει εκ νέου συνάντηση των προεδρίων των Σωματείων και πάντως σε κάθε περίπτωση παλεύουμε για να σώσουμε τη κατάσταση. Όσο για ενδεχόμενη απεργία όλα τα Σωματεία είναι σε ετοιμότητα απλά δώσαμε πίστωση χρόνου επειδή μας ζητήθηκε και να είστε σίγουροι ότι αν δεν έχουμε άμεσα κάποια εξέλιξη θα είμαστε πάλι στους δρόμους! Εκεί λοιπόν να σας δούμε συνάδελφοι, γιατί το να ασκείς κριτική χωρίς να γνωρίζεις και να συμμετέχεις είναι το μόνο εύκολο. ¨Οταν έρχεται όμως η στιγμή για δράση  σφυρίζουμε αδιάφορα βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες! Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν! Σωματεία δεν είναι μόνο τα Προεδρία είναι όλοι οι εργαζόμενοι! Κοντεύει λοιπόν η ώρα και εκεί θα δούμε. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του πριν να αμφισβητεί τη μάχη που δίνουν κάποιοι άλλοι για όλους! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΣΣ

          
                                                                                                Προς: 

                                                                    Υπ.  Εσωτερικών
                                                                                         Κοινοποίηση:
                                                                                      Υπουργό : κύρ.Α.Γιανίτση
                                                                                Αναπ.Υπουργό  κύρ.:Φ.Γεννηματά
                                                                          Υφυπουργό:κύρ.Π.Κουκουλόπουλο
                                                                              Α.Μεντζέλο:Διευθ.Οικ.Υπ..ΟΤΑ
                           Αρ.Μπελιά:Διευθ.Οργ.&Λειτουρ.ΟΤΑ
                     
 Θέμα: Πρόταση  βιωσιμότητας Υπουργείου Εσωτερικών για ΒΣΣ και                           Εργαζόμενους

Κύριοι-ες:
Όπως γνωρίζετε στις 31/12/11 λήγει οριστικά το πρόγραμμα ΒσΣ. Η χώρα μας έχει αναλάβει την υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μετατρέψει το πρόγραμμα σε υπηρεσία (κατά τη διαπραγμάτευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-13 συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί η εκπόνηση θεσμικού ,κανονιστικού και διοικητικού πλαισίου  με σκοπό την προώθηση ενός βιώσιμου συστήματος σχετικά με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι).
Στα πλαίσια αυτά είχε προγραμματιστεί συνάντηση μας με τον Κύριο Καστανίδη ,στις 10/11/11, ώστε να μας ανακοινωθεί η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη βιωσιμότητα. Κάτι  που τελικώς δεν έγινε λόγω των εξελίξεων. Προς αυτή την κατεύθυνση όπως γνωρίζετε ,με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας ,έχουν εξευρεθεί 35 εκατομμύρια από το ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων, για την απρόσκοπτη  λειτουργία των ΒσΣ. Υπολείπονται άλλα 45 εκατομμύρια περίπου  τα        οποία όπως μας δηλώθηκε προφορικά έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δεδομένου ότι ο χρόνος είναι σύντομος πριν τη λήξη του προγράμματος, ο προϋπολογισμός είναι  προς ψήφιση σε ελάχιστες μέρες,
ζητάμε να μας ανακοινώσετε:
1.     Ποια είναι  η απόφαση τελικώς του Υπουργείου  Εσωτερικών για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και την εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων;
2.     Η πρόταση αυτή του Υπουργείου, προωθήθηκε στη νέα Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να πάρει άμεσα  το δρόμο προς ψήφιση;
3.     Η πρόταση αυτή, πότε θα κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους, διότι όπως είχε δηλώσει στους εργαζόμενους ο Κύριος Καστανίδης, πρώτα θα γνωστοποιούσε την απόφαση σε συνάντηση, προς τα σωματεία των εργαζομένων  και μετά   θα προχωρούσε στην εφαρμογή της.                                                                                                                          

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ οι φορείς υλοποίησης  ΒΣΣ  του Ν. Αττικής που  έχουν εκκρεμμότητα σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών στην ΕΕΤΑΑ για την υπογραφή της σύμβασης  είναι οι κάτωθι: Δήμος Αχαρνών, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελευσίνας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Λυκόβυσης-Πεύκης, Μαραθώνα, Μεγαραίων, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Παιανίας, Παλλήνης, Πειραιώς, Πεντέλης, Περάματος, Πόρου, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαιδαρίου. Οι εργαζόμοι λοιπόν στις δομές των προαναφερόμενων Δήμων-Κοινωφελών Επιχειρήσεων τους θα πρέπει να πιέσουν τους φορείς για την άμεση κατάθεση των δικαιολογητικών από τους φορείς τους , διαφορετικά κινδυνεύει η χρηματοδότηση τους.  Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι πανελλαδικά μόνο εκατό Φορείς έχουν υπογράψει με την ΕΕΤΑΑ από τους εξιακόσιους που είναι. Παρότι έχουν ενημερωθεί από την ΕΕΤΑΑ δυστυχώς οι φορείς αδρανούν ή αδιαφορούν. Γίνεται επίσης προσπάθεια παραίνεσης και από την ΚΕΔΕ προς τους φορείς  για την επίσπευση κατάθεσης των δικαιολογητικών, ωστόσο πρέπει και οι εργαζόμενοι να πιέσουν την κατάσταση.